17 Aralık 2017 Pazar

Tofaş ilk mağlubiyeti Fenerbahçe'den aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde haftanın maçında ligin zirvedeki takımları Tofaş ve Fenerbahçe Doğuş Bursa'da karşı karşıya geldi. Haftaya 10 maç sonunda namağlup olarak giren Tofaş kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Doğuş karşısında alışkın olduğumuz hücum performansından uzak bir oyun sergilerken, 3.çeyrekte 13-0'lık bir seri sonrası oyuna kısa süreyle tekrar ortak olmasına rağmen sahadan 88-71 mağlup ayrılarak 11.maçında ligdeki ilk yenilgisini aldı. Fenerbahçe Doğuş ise savunmayı ön planda tuttuğu maçta aldığı galibiyet sonrası 9. galibiyetini elde ederek lider Tofaş ile arasındaki farkı 1 maça indirdi.

Bobby Dixon - Fenerbahçe Doğuş

Tofaş'ın 10'da 10 ile namağlup girdiği haftada unvanını korumak, Fenerbahçe Doğuş'un ise liderle aradaki farkın daha da açılmasını engellemek açısından ekstra önem verdikleri maça iki takım da agresif savunmalarla başlarken, ilk beş dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Hem toplu oyuncuya baskının üst düzeyde olduğu hem de ribauntlarda kıran kırana bir mücadele izlenen maçın ilk çeyreğinin son 2 dakikasına da 7-7 dengeyle girilirken, son 2 dakika içinde Fenerbahçe'de Vesely ve Datome, Tofaş'ta da Barış ve Paunic'in sayıları çeyrek sonucunu 13-10 Fenerbahçe lehine belirledi. İlk çeyrekte iki takım da oldukça düşük yüzdeyle dış şut atarken (Tofaş 0/6, Fenerbahçe 1/8), Tofaş'ın 6 top kaybı yapması çeyreği geride kapatmalarına neden oldu. 


İkinci çeyrek Paunic ve Guduric'in karşılıklı üçlükleriyle başlarken, Tofaş'ta top kayıplarının bu çeyrek başında da devam etmesi Datome'nin sayıları sonrası Fenerbahçe'nin farkı 9 sayıya kadar çıkarmasını sağladı: 13-22. Guduric'in çeyrek başındaki üçlüğü sonrası Fenerbahçe Doğuş'un kaydettiği 10 sayının tamamı Gigi Datome'den gelirken, sarı lacivertliler için işlerin iyi gidip Tofaş'ın oyun düzeninden çıkmaya başladığı dakikalarda Vesely'nin gerdiği ortam ve üçüncü faulünü alıp kenara gelmesi ev sahibi ekibin tekrar mücadele seviyesini artırmasını beraberinde getirdi. Tofaş'ta ise Yiğit'in asistleri ve Muhsin'in sayılarıyla başlayan hareketlenme Kadji'nin üçlüğü ve Barış'ın sayıları sonrası farkın tekrar kapanmasını sağladı. Barış Ermiş'in hücum ribaundu ve basketi sonrası 32-36 ile farkın 4 sayıya kadar inmesine engel olamayan Fenerbahçe Doğuş, son dakika içinde serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar sonrası soyunma odasına 40-32 önde giden taraf oldu. 

İkinci yirmi dakika iki takımın da daha istekli olduklarını ve mücadele ettiklerini izlesek de Fenerbahçe'nin agresif savunması sonrası Tofaş'ta zorlama dış şutlar ve bu şutlardaki yüzdenin düşük olması Tofaş'ın rahat skor bulmasının önüne geçti. Bu süreçte Fenerbahçe'nin de Tofaş savunması karşısında zorlandığı görsek de, Dixon, Guduric ve Melli'nin zor pozisyonlardaki sayıları 3.5 dakika içinde farkın 13 sayıya kadar çıkmasını sağladı: 36-49. Tofaş'ın ilk dakikalarda ritminin bozulmasına neden olan dış şutları geçen dakikalarla birlikte yavaş yavaş isabet sağlamaya başlarken, Meija ve Kadji'nin 3 sayı isabetleri sonrası 2.5 dakika içinde 12-0 seri yakalan Tofaş farkı 1 sayıya kadar düşürdü. Bu çeyrekte ilk 6 dakikada gelen 16 sayının tamamını Meija (8) ve Kadji (8) ile bulan Tofaş, taraftarının desteğini de tekrar arkasına alırken, çeyreğin son dakikası içinde yapılan arka arkaya hatalar sonrası Fenerbahçe'nin Guduric, Vesely ve Wanamaker ile bulduğu 8-0'lık seriye engel olamayınca son 10 dakikaya 59-52'lik Fenerbahçe Doğuş üstünlüğüyle girildi. 

Final periyoduna Guduric ve Melih'in üçlükleriyle başlayan Fenerbahçe farkı tekrar çift hanelere taşırken, sarı lacivertlilerin hem hücumda ivmeyi yakaladıklarını hem de savunmada sertliği bir seviye daha artırdıklarını gördük. Vesely'nin hem savunmada hem de hücumda Fenerbahçe'yi bir seviye daha yukarı taşıması, Datome ve Melih'in sayıları bitime 5 dakika kala farkı 16 sayıya çıkarırken (60-76), Tofaş'ın hücum ritminin tamamen bozulması ve bozulan moral sonrası savunmada da düşmeleri sonrası kalan süre daha çok antrenman havasında geçti. Tofaş Yiğit Arslan'ın iki üçlüğüyle kısa süreli bir umut bulsa da, kalan süreyi iyi değerlendiren Fenerbahçe Doğuş sahadan 88-71 galip ayrıldı ve Tofaş'ın namağlup unvanına son verdi. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Gigi Datome 24 sayı - 5 ribaunt ile galibiyetin mimarı olurken, Jan Vesely 13 sayı - 5 ribaunt, Marko Guduric 13 sayı - 5 asist, Melih Mahmutoğlu ve Brad Wanamaker da 12'şer sayıyla çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Tofaş'ta da Kenny Kadji 20 sayı ile en skorer isim olurken, Sammy Mejia 12 sayı, Barış Ermiş 11 sayı - 6 asist ve Yiğit Arslan da 8 sayı - 3 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

8 yorum:

  1. Fenerbahça bu maçta çok iyi oynadı ve tofaş yenildi sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe Luigi Datome gibi bir galibiyet adamı varken şampiyonluk rahat gelir.

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe bu maç iyi oynadı,tofaşda oynadı ama birazdaha iyi oynayabilirlerdi sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  4. Tofaş iyi gidiyodu ama sağlık olsun.Gigi Datome gibi Fenerbahçede liderliğe götürmeye gayret eden oyuncular oldukça şampiyonluk yakındır.Her iki takımında başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fenerbahce basketteki azmini futboldada gösterebilse kesin sampiyon olur. ama futbolda isler ters gidiyor cogu zaman

      Sil
  5. 10 da 10 yaparsin ama karsina fenerbahce cikar napicani sasirirsin. Tebrikler fenerbahce

    YanıtlaSil
  6. Eee rakip Fenerbahçe olunca sonuç gayet normal oluyor seri meri dinlemez Fenerbahçe

    YanıtlaSil
  7. Fenerbahçe Doğuş ligin en çok sayı yapan takımı ve son haftalarda gayet iyi gidiyor. Lig daha heyecanlı durumda.

    YanıtlaSil