4 Aralık 2017 Pazartesi

Banvit'in gençleri ve Filipovski

Dün Banvit'in altyapısından gelen isimlerle Sakarya deplasmanındaki mücadelesini takdir etmiş, bu gençlerin kendilerine yapılan yatırımı boşa çıkarmadıklarından bahsetmiştim linkteki yazımda. Maç yazısında her ne kadar kısaca değinmiş olsam da, yine aynı maç ile ilgili bir diğer görüşümü paylaşmak isterim. Hem Banvit'in gençleri ve onlara verilen süreler hem de Filipovski ile ilgili.

Rıdvan Öncel - Banvit

Sakarya deplasmanında ilk çeyrekte Banvit'te boy gösteren faul problemi ve ilk beşten dört ismin ikinci faullerini alması sonrası Rıdvan Öncel, Erkin Şenel ve Şehmus Hazer önemli süreler almış ve bu süreleri iyi kullanarak Banvit'in geriden gelip ilk yarıyı 9 sayı farkla önde tamamlamasını sağlamışlardı. Devre sonuna geldiğimizde Şehmus Hazer'in 6 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalma, Rıdvan Öncel'in 5 sayı - 1 ribaunt ve Erkin Şenel'in 3 sayılık performansları hem bizleri heyecanlandırmış, hem de Filipovski'yi takdir etmemize yol açmıştı. 

Ne var ki, ikinci devrede faul probleminin ortadan kalkmasıyla yine kısıtlı rotasyonuna geri dönen Filipovski, birkaç dakika haricinde yedi kişilik rotasyonu bozmamayı tercih etti. Zaman zaman bu tercihler maçın gidişatına göre anlaşılabilir olabiliyor tabi ki. Fakat maç boyunca sadece 4 top kullanan (ki devrede bu sayı sadece 2 idi) ve 4 top kaybı yapan Rautins, uzun süre maçı sayısız götüren Caloiaro ve zaman zaman düzen dışına çıkarak takımın ritmini bozan Taylor'un böyle kötü performanslar sergiledikleri bir günde bu dar rotasyonun ısrarını anlamak oldukça güç oldu benim için. Zira soyunma odasına 9 sayı farkla önde giden Banvit, bitime 9 dakika kala 9 sayı geriye düşmüşken, hem takımın direncini artırmak amaçlı hem de ilk yarıdaki iyi basketbollarını ödüllendirmek amacıyla bu gençlere süre vermemenin bana kalırsa açıklanır bir yanı yok. 

Belki doğru belki yanlış; fakat benim görüşüm ilk yarıda iyi mücadele eden ve bunu skor tabelasına yansıtan genç oyuncuların, iyi oynadığında formayı kapacaklarını hissetmeleri adına bu tip durumlarda tekrar süre alabilmeleri yönünde. Özellikle ilk yarıda 6 sayı kaydeden Şehmus'un ikinci yarıyı 0 dakikayla kapatması ya da Caloiaro bu kadar kötü bir günündeyken Metehan'ın sadece 27 saniye oyunda kalması, bana göre ikinci yarıya 8-26'lık bir seri yiyerek girmiş bir takımın koçu olarak Filipovski'nin önemli bir yönetim hatasıdır. Tabi bu Banvit'in yaptığı yatırımlarla doğru yolda olma gerçeğini değiştirmez. Gerektiğinde sahada aslanlar gibi oynayabilen gençlerin yetişmesinde pay sahibi olan herkes takdir ve alkışı hakkediyor. Umarım bu gençler ve daha nicelerini A milli takım formasıyla başarıdan başarıya koşarken izliyor oluruz. 

12 yorum:

  1. Bu maçta Filipovski'nin oldukça ciddi hataları oldu bir kaç maç daha böyle devam ederse gönderilir bence.

    YanıtlaSil
  2. Genclere yatirim yapmak herzaman avantajdir. Maliyeti cok daha azdir ve sizin uretiminizdir

    YanıtlaSil
  3. En dogrusuda bunzaten okadar para verip bonservis vs. Al sonra hicbir seye yaramasin.

    YanıtlaSil
  4. her zaman gençlere her yerde şans tanınmalı

    YanıtlaSil
  5. bencede gençler çok gelecek vaadediyorlar

    YanıtlaSil
  6. banvit aslında genç bir takım ama bu filipğvski ap ayrı bir oyuncu

    YanıtlaSil
  7. Genç oyuncular heyecandan dolayı hırs yaparlar ondan iyi mücadele verirler o yüzden gençlere fırsat vermelidirler.

    YanıtlaSil
  8. Banvit'e böyle oyuncular lazım hırslı azimli mücadeleci basketolcular lazım yoksa gelişmesi zor

    YanıtlaSil
  9. Gençleri sadece liglerde değil de a milli takımlarda da denemeleri lazım.

    YanıtlaSil
  10. banvit bu sene oldukça akıllı politikalar izleyerek güzel bir yere geldi diyeblirim.

    YanıtlaSil
  11. banviti taktir ediyorum bu sezon cok ciddi atılımlar yaptı

    YanıtlaSil
  12. Ulkemizde genclere yeterince onem verilmiyor. Disardsn bonservisi verilerek sporcu almaktansa yatirim tercih edilmeli

    YanıtlaSil