24 Eylül 2017 Pazar

İspanya'da Süper Kupa Valencia'nın

İspanya Süper Kupası, finalde Herbalife Gran Canaria'yı 69-63 yenen Valencia Basket'in oldu. Yarı finallerde Real Madrid'i mağlup eden Gran Canaria ile Unicaja Malaga'yı mağlup eden Valencia'yı karşı karşıya getiren final maçına iyi başlayan taraf ev sahibi Herbalife Gran Canaria olunca ilk yarı 32-23 ev sahibi ekip lehine tamamlandı. Soyunma odasından iyi dönen Valencia 3.çeyrekte ilk yarıda attığı toplam sayıdan fazla sayı kaydedip 25-14'lük çeyrek skoruyla tekrar üstünlüğü elde ederken, karşılaşmayı da 69-63 ile kazanıp kupanın sahibi oldu. 


Valencia Basket'te Fernando San Emeterio 16 dakikada 18 sayı ile en skorer isim olurken, Bojan Dubljevic 16 sayı - 7 ribaunt, Erick Green de 13 sayılık performanslarıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Herbalife Gran Canaria'nın en skorer ismi ise 13 sayıyla Marcus Eriksson oldu. Valencia böylece ikinci kez oynadığı İspanya Süper Kupa finalinde ilk kez kupaya uzanırken, geçen senenin şampiyonu Herbalife Gran Canaria'ya üst üste ikinci kupayı kazanma şansı vermedi. 

4 yorum:

  1. Herbalife Gran Canaria real'i iyi elemiş tebrik ederim gerçekten. kolay değil o takımlar arasında finale kalmak.

    YanıtlaSil
  2. Valencia zaten kalite olarak Herbalife Gran Canaria'nın çok üstünde bir takımdı. Bence İspanya'da sonuç kesinlikle sürpriz değildi.

    YanıtlaSil
  3. Valrncia bu maci hakrtti. Onceki maclarini izleyemedkm ancak bu son macta cok guzel oynafi.

    YanıtlaSil
  4. Cok keyifli bir macti dogrusu. Mac sonucu benim icin supriz olmadi. Valencia kazanacakti bence

    YanıtlaSil