1 Aralık 2013 Pazar

Kaf Kaf kazandı, namağlup takım kalmadı

Beko Basketbol Ligi’nde 8.haftanın en dikkat çekici mücadelesinde Pınar Karşıyaka sahasında Banvit’i konuk etti. Maç öncesi ev sahibi takım taraftarları sosyal medyadaki sloganlarıyla skorun habercisi olmuşlardı: “Namağlup takım yoktur, KarşıyakaArena’ya gelmemiş takım vardır” diye. Pınar Karşıyaka da sahadaki oyunuyla Banvit’i 81-75 yenerek haftaya namağlu p giren rakibinin yenilmezlik ünvanına son verdi. Banvit ise Türkiye Kupası maçları sırasında bir Türk takımından aldığı son yenilginin sahibi Pınar Karşıyaka’ya bir kez daha yenilerek o maçtan beri sürdürdüğü namağlup ünvanını Arena’da bıraktı.
Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte salonu tıklım tıklım dolduran taraftarının desteğini arkasına alan Pınar Karşıyaka, Dixon ve Batista’nın etkili oyunlarıyla skorda öne fırladı. Batista’nın Ermal ve Duşan’a üstünlük sağlaması Banvit’i gerçek bir pivot olmadan oynamaya zorlarken, yeşil kırmızılı İzmir ekibi de Dixon önderliğinde topu iyi çevirerek bulduğu isabetli şutlar sonrası farkı 15 sayıya kadar çıkardı: 41-26. Devrenin sonunda Dixon’un dinlendirilmek üzere kenara alınması sonrası hücum düzeni bozulan Kaf Kaf, Banvit’in son birkaç dakikada farkı kapatmasına engel olamayarak devre arasına sadece 6 sayıyla önde girebildi: 46-40.

Soyunma odası dönüşü, savunmasını sertleştiren ve Pınar Karşıyaka’nın kolay sayı bulmasına engel olan Banvit, Rowland ve Davis’İn sayılarıyla 3. çeyreğin ortalarına doğru öne geçti. Bu çeyrekte Pınar Karşıyaka topu içeri geçirmekte çok zorlanırken, karşılıklı sayılar sonrası son 10 dakikalık bölüme Banvit 57-56 önde girdi. Bu çeyreğin ortalarında Pınar Karşıyaka’nın kenardan oyunu başlatırken daha önce de birkaç kez izlediğimiz şekilde topu kaptırıp rakibe açık sahada kolay sayı şansı vermesi Kaf Kaf’ın bu eksiğine hala daha bir çözüm bulamadığının göstergesiydi. Kenardan çıkarılan toplarda sürekli olarak Dixon’un aranması, bu sırada boştaki diğer oyuncuların gözden kaçması ve sonrasında yapılan top kayıpları – ki bu top kayıplarının hep rakibe açık alan bırakacak şekilde yarı sahaya doğru yapılması – yeşil kırmızılılar için özellikle maç sonlarını oynamakta önemli bir eksik olarak gözüküyor.
Final periyodunun başında üstünlüğü Karşıyaka eline alsa da, Cevher’in dip çizgiden attığı birbirinin kopyası iki üçlük Banvit’i öne geçirdi: 60-63. Bu dakikadan sonra taraftarını da arkasına alarak savunmasını sertleştiren Kaf Kaf Banvit hücumunu bozup; aldığı ribaundlar, Chuck Davis’in beşinci faulü ve top çalmalar sonrası gelen sayılarıyla bir anda 71-65 öne fırladı. Bu dakikada Ufuk Sarıca’nın son dakikaları hatasız oynatmak için aldığı mola –  daha önce de benzer örneklerini gördüğümüz üzere- Banvit’e nefes alma fırsatı verip, konuk ekibin maçı taktik faul yapabilme sınırına çekmesine fırsat verse de, Dixon’un elinden taktik faulleri iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka sahadan 81-75 galip ayrıldı ve Banvit’in namağlup ünvanına son verdi.
Pınar Karşıyaka’da Robert Dixon 24 sayı, 3 asistle en etkili isim olurken, Jon Diebler 14 sayı, 4 ribaund, Leo Lyons 10 sayı ve son 1.5 periyod kenarda oturan Esteban Batista da 10 sayı, 6 ribaund, 3 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Banvit’te ise Earl Rowland ve Sammy Meija’nın 20’şer sayısı galibiyete yetmedi.
Maç boyunca hakemlerin verdiği kararlar iki tarafı da memnun etmezken, özellikle Itoudis’in sürekli olarak sahanın içinde olması ve profesyonel bir şekilde taraftarla oynaması dikkat çekti. Öyle ki, genel olarak hakemlerle diyalogu seven bir koç olan Ufuk Sarıca bile Itoudis’in bu hareketlerine tepki gösterdi. Bunun yanında Chuck Davis de beşinci faulü sonrası hakemlere yaptığı itirazlar nedeniyle teknik faul alırken, maçın kritik anlarında alınan bu teknik faul Davis’in tecrübesine yakışmadı. Hakem kararları ev sahibi tribünün de tepkisini çekerken, ard arda birkaç tartışmalı kararın ardından Karşıyaka lehine karar veren Özlem Yalman’a “I love you Özlem” şeklinde tepki veren yeşil kırmızı taraftarlar taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin gülümsemesine yol açtılar.

0 comments:

Yorum Gönder