5 Aralık 2013 Perşembe

Cimbom Abdi İpekçi'de turu garantiledi

Turkish Airlines Euroleague’de C Grubu’nda ikinci sırada yer alan temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği İspanyol ekibi Unicaja Malaga’yı 78-70 yendi. Gruptaki sekizinci maçında beşinci galibiyetini alan Galatasaray bu galibiyetle grupta ilk dört sırada yer almayı garantiledi; ikinci sıra için de önemli bir avantaj elde etti.
Olympiakos maçında oyundan atıldıktan sonra cezalı duruma düşen Pops Mensah Bonsu’nun yokluğunda daralan uzun rotasyonunun yol açtığı soru işaretleri ve endişe ile sahaya çıkan Galatasaray Liv Hospital, dar rotasyonu iyi kullanmasını bildi. Furkan – Macvan – Erceg üçlüsünün faul problemine girmemesi sarı kırmızılıların pota altında sıkıntı yaşamasına engel olurken, Furkan ve Macvan’In son maçlarda yükselen formu bu maçta da devam etti. Cimbom ilk yarıda Hairstone ve Arroyo ile sayılar bulurken, Suarez’in etkinliğine çözüm bulamayınca maçı koparamadı. Devre 40-39 temsilcimizin lehine sonuçlanırken, başa baş geçen üçüncü periyodu 55-53 önde kapatan Galatasaray final periyodunda kontrolü eline almaya başladı. Arroyo’nun sayıları ve liderliğine Furkan – Macvan ikilisinin pota altındaki etkinliği ve kenardan gelen Ender’in skora katkısı eklenirken, savunmasını da daha agresifleştiren Cimbom farkı açtı ve sahadan 78-70 galip ayrıldı.
Galatasaray Liv Hospital’da Carlos Arroyo 22 sayı, 5 asistle en etkili isim olurken, Ender Arslan 17 dakikada 17 sayı, 4 asist, Malik Hairstone da 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Pota altında ise Milan Macvan’ın 9 sayı, 8 ribaund ve Furkan Aldemir’in 8 sayı, 12 ribaundluk performansları galibiyetteki diğer önemli faktörlerdi.

0 comments:

Yorum Gönder