7 Aralık 2013 Cumartesi

Fenerbahçe CSKA'yı Rusya'da devirdi

Turkish Airlines Euroleage’de A Grubu’nda lider durumda bulunan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki sekizinci maçında Rusya deplasmanında karşılaştığı CSKA Moskova’yı 74-78 mağlup ederek hem deplasmanda sahaya önemli bir karakter koymuş oldu, hem de grup liderliği için ciddi bir avantaj yakaladı. Sarı lacivertliler Rusya’nın dev basketbol ekolü karşısında İstanbul’dan sonra deplasmanda da galip gelerek aynı zamanda bu sezon kupanın iddialı takımlarından biri olduğu bir kez daha kantılamış oldu.
 
Geçtiğimiz hafta alınan Barcelona yenilgisi sonrası, deplasmanda Euroleague devlerine karşı zorlanıp zorlanmayacağı sorgulanan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmaya beklenenden farklı olarak büyük bir özgüven, yüksek hücum yüzdesi ve agresif savunmayla başladı. Rus ekibine kolay sayı imkanı vermeyen temsilcimiz hücumda da boş şutları bulunca skoru sürekli dengede tuttu. İkinci çeyreğin ortasında skor dengedeyken, savunma dozunu bir seviye daha yukarı çıkaran Kanarya takım olarak iyi top çevirip kolay sayılar bularak devre sonuna 35-41 önde girdi. İyi top çeviren Fenerbahçe Ülker, bunun ödülünü %50 3 sayı isabetiyle bulurken, iyi savunma da CSKA’ya dış şut isabeti şansı vermedi. Sarı lacivertlilerin kolay sayılarında Emir’in sayı paslarını da es geçmemek gerekiyor.

Devre arasından daha iyi dönen taraf CSKA Moskova oldu. Teodosic’in sürüklediği Rus ekibi, Sırp guardın sayı ve asistleri, Weems’in smaçları ve taraftarının desteği ile yakaladıkları momentum sonrası oyunun kontrolünü 6-7 dakikalığına eline alarak skorda 56-49 üstünlüğü yakaladı. Geçtiğimiz sezondan kalan hatıralarımız ve ön yargılarımız sarı lacivertlilerin böyle bir seri sonrası maçtan kopup, deplasmandan farklı bir yenilgiyle döneceği konusunda bizi endişelendirirken, Obradovic’in Fenerbahçe’si o günlerin çok eskilerde kaldığını ispatladı. Nemanja Bjelica ve Kenan’ın sayılarıyla daha çeyrek bitmeden skoru eşitleyen Fenerbahöe Ülker, oyuna da tekrar ortak oldu.
Final periyodunda ise karşılıklı sayılar vardı. Son 5 dakikaya 4 sayılık CSKA üstünlüğüyle girilse de, savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Kleiza ve Bogdanovic’in dış şut isabetleriyle 3-11’lük bir seri yakalayıp 69-74 ile öne fırladı. Kalan süre iki takım arasında taktik ve güç savaşı şeklinde geçerken, sağlam sinirleri ve kenar yönetimi farkıyla bir adım öne fırlayan Fenerbahçe Ülker sahadan 74-78 galip ayrılan taraf oldu. Son 2 dakika içinde sarı lacivertliler önceki senelerden hatırladığımı ve Türk basketbolunun klasik sorunlarından biri olan soğukkanlılık testini başarıyla geçerken, CSKA Moskova Teodosic’in iki ucu keskin bıçak olmasının cezasını net bir şekilde çekti.
Fenerbahçe Ülker’de Bojan Bogdanovic 18 syaı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Linas Kleiza 3/4 üç sayı isabeti ve 13 sayı, Nemanja Bjelica 10 sayı, 4 ribaund, Bo McCalebb ve Luka Zoric de 8’er sayı kaydettiler. Sarı lacivertliler takım halinde asistlerde rakibine 17-11 üstünlük sağlarken, bu 17 asistten 8’i Emir Preldzic imzasını taşımaktaydı. CSKA Moskova’da Sonny Weems’in 20 sayı, 4 ribaundluk performansı yenilgiyi engelleyemedi.

0 comments:

Yorum Gönder