1 Temmuz 2012 Pazar

Potanın Perileri Olimpiyatlar'da


Kadın Milli Basketbol Takımımız, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak için son virajda Arjantin'i 72-58 mağlup ederek olimpiyat vizesini elde etti. Bu sonuçla milliler kadın basketbolunda ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde ederek tarihe geçtiler. 
Maça 11-0'lık bir seriyle başlayan periler, Nevriye'nin önderliğinde farkı gitgide açarak devreyi 35-15 önde tamamladılar. maçın büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan millilerimiz, son çeyrekte fark 7 sayıya kadar inmesine rağmen (57-50), üstünlüğünü koruması bildiler ve sahadan 72-58 galip ayrılarak 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettiler. Millilerde Birsel Vardarlı 8 sayı, 6 ribaund, 11 asist ile maçın oyuncusu seçilirken, Nevriye Yılmaz 17 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma, Kuanitra Hollingsworth 12 sayı, 8 ribaund ve Tuğba Palazoğlu da 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 
Potanın Perileri'nin ilk kez katıldıkları olimpiyatlarda Türkiye'yi gurur duyulacak bir performansla temsil edeceklerine inanıyor; perilere olimpiyatlarda yürekten başarı diliyoruz.

2 yorum:

  1. Tebrikler Potanın Perileri. Gurur duyduk sizinle.

    YanıtlaSil
  2. Helal olsun kızlara göğsümüzü kabarttılar

    YanıtlaSil