6 Temmuz 2012 Cuma

Euroleague kuraları çekildi!

Euroleague'de 2012-2013 yılının normal sezon kuraları çekildi. Ülkemizden Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ın katılacağı Euroleague'de bir de format değişikliği oldu. TOP 16 artık 8'er takımlı 2 grupta oynanacak.

Kuraya 3. torbadan katılan Anadolu Efes, Yunanistan'dan Olympiacos, İspanya'dan Caja Laboral, Litvanya'dan Zalgiris Kaunas, İtalya'dan Emporio Armani Milano ve Hırvatistan'dan Cedevita Zagreb ile C Grubu'nda yer aldı.

Kuraya 4. torbadan katılan Fenerbahçe Ülker, Yunanistan'dan Panathinaikos, İspanya'dan Real Madrid, Rusya'dan Khimki Moskova, Slovenya'dan Olimpija Ljublana ve elemeden gelecek takımla (büyük ihtimalle Unics Kazan ya da Bennet Cantu olacaktır.) A Grubu'nda yer aldı.

Kuraya 6. torbadan katılan Beşiktaş ise İspanya'dan Regal Barcelona, Rusya'dan CSKA Moskova, Sırbistan'dan Partizan Belgrade, Litvanya'dan Lietuvos Rytas ve Almanya'dan Brose Baskets ile D grubunda yer aldı.

Ayrıca Euroleague ön eleme kuraları da bu şekilde oluştu;



Unics Kazan - Ratiopharm Ulm  /  Le Mans Basket - BC Donetsk
Cez Basketball Nymburk - Telenet Oostende / Bennet Cantu - PBC Lukoil Academic

Bilindiği üzere elemelerden sadece 1 takım, Euroleague'e katılmaya hak kazanacak.

İşte Euroleague kuraları ;

A Grubu
Panathinaikos (Yunanistan)
Real Madrid (İspanya)
Khimki Moskova (Rusya)
Fenerbahçe Ülker (Türkiye)
Olimpija Ljublana (Slovenya)
Elemelerden gelecek takım

B Grubu
Maccabi Tel Aviv (İsrail)
Montepaschi Siena (İtalya)
Alba Berlin (Almanya)
Unicaja Malaga (İspanya)
Asseco Prokom (Polonya)
Elan Chalon (Fransa)

C Grubu
Olympiakos (Yunanistan)
Caja Laboral (İspanya)
Anadolu Efes (Türkiye)
Zalgiris Kaunas (Litvanya)
Emporio Armani Milano (İtalya)
Cedevita Zagreb (Hırvatistan)

D Grubu
Regal Barcelona (İspanya)
CSKA Moskova (Rusya)
Partizan Belgrade (Sırbistan)
Lietuvos Rytas (Litvanya)
Brose Baskets (Almanya)
Beşiktaş (Türkiye)



NOT: Ayrıntılı sezon değerlendirmesi, takımlar  kadrolarını oturttuktan ve Euroleague sezonunun başlamasına kısa bir süre kala yayınlanacaktır.

2 yorum:

  1. Beşiktaş'ın en şanslı kura ile çıkması bile zorken, bu kurayla çıkması BU BELİRSİZLİKLERLE neredeyse imkansız. Bir an önce sponsorun bulunup, transferlerin yapılması gerekir. Öyle sallama transferler de olmamlı, nokta transferler yapılmalı.

    YanıtlaSil
  2. Beşiktaş transfer için geç kaldı ama geçen sene de yine aynı şeyler konuşulurken son anda yaptıkları nokta transferlerle önemli başarılar elde etmişlerdi. Gerçi bu sefer para yok, nasıl olacak bilmiyorum. Anadolu Efes'in grubu dişine göre. Fener için ise transfer döneminin ilerleyen günlerini beklemek lazım. Gruptan birşekilde çıkarlar; ama derece transferlere göre belli olur.

    YanıtlaSil