23 Temmuz 2012 Pazartesi

Enes Kanter Milli Takıma gelmiyor!

Slovenya'da düzenlenecek Eurobasket 2013 elemelerinde F Grubu’nda İtalya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Belarus’la mücadele edecek A Milli Takım'da Enes Kanter şoku yaşandı. NBA Yaz Ligi'nde forma giyen ve ilk etap hazırlıklarından sonra kampa katılması beklenen Kanter, menajeri aracılığıyla Milli takıma katılmayacağını açıkladı. Önceki hafta Yaz Ligi'nde 5 maç forma giyen ve Jazz formasıyla 10.4 sayı, 8.8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Enes'in bu kararı milli takım yöneticilerini kızdırırken, yerine Kerem Gönlüm davet edildi.
Amerika ve Avrupa'd NBA yıldızlarının milli takımdan affını istemesi zaman zaman rastlanan bir olayken, geçmişte milli takımımızda Mehmet Okur ve Hidayet
Türkoğlu'nun benzer talepleri tepki çekmişti. Bu sene ise Eurobasket elemeleri öncesi Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Ömer Onan ve Ömer Aşık'ın milli takımdan affını istemesi elemelerin fazla ciddiye alınmadığı izlenimi yaratırken, genç bir kadroyla mücadele edeceğimiz elemelerde başarısızlık ihtimalleri de konuşulmaya başlandı.
Bir başka merak edilen konu da önceden geleceğini söylediği halde milli takıma gelmeyen Enes'in Tanjevic döneminde bundan sonraki geleceği. Tanjevic'in bu tür olaylar sonrası kolay bir şekilde oyuncu silebilmei, Enes'in milli takım kariyeri ile ilgili soru işaretlerini de haklı olarak akıllara getiriyor.

0 comments:

Yorum Gönder