15 Haziran 2019 Cumartesi

Fenerbahçe Beko final serisini eşitledi

Fenerbahçe - Anadolu Efes Kostas SloukasTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da Anadolu Efes'i konuk eden Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 82-73 kazanarak seride durumu 2-2'ye getirdi. Karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk 20 dakikayı da 42-37 önde tamamlayan Fenerbahçe Beko, iki takımın da karşılıklı olarak rüzgarı kendi tarafına çevirip seriler yakaladığı ikinci yarının sonunda elde ettiği 10-1'lik seriyle sahadan galip ayrıldı ve final serisini eşitledi. 

3. maçta alınan mağlubiyet ve etkisiz basketbol sonrası bugünkü maça motive olmuş bir şekilde yüksek konsantrasyonla çıkan Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas'ın oyunu yönlendirmesi ve asistleri sonrası Kalinic, Melli ve Ahmet'in sayılarıyla henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Savunmada da Anadolu Efes hücumlarını iyi analiz etmiş görünen sarı lacivertliler Anadolu Efes'i Micic dışında başarılı bir şekilde durdurunca ilk 10 dakika sonunda 25-15'lik üstünlüğü yakaladılar. Serinin üçüncü maçını sadece 8 asistle tamamlayan Fenerbahçe Beko'nun, bugün henüz ilk çeyrekte 8 asiste ulaşması karşılaşma başındaki hücum etkinliklerinin önemli bir kanıtıydı. 

İkinci çeyreğin başında Anadolu Efes'te kısaların penetrelerle Fenerbahçe kısalarını kolaylıkla geçip, savunmanın dengesini bozmaya başladıklarını izledik. Anadolu Efes ilk çeyrekteki hücum problemini bu çeyrekte kısaların performansıyla çözerken, Fenerbahçe Beko oyuncularının hakemlerle olan diyaloglarında sakin kalamamaları ve tepkilerini kontrol edememeleri, Kalinic'in aldığı faul ve teknik fauller sonrasında dört faulle benchin yolunu tutması Fenerbahçe'nin oyun düzenini olumsuz etkiledi. Anadolu Efes Larkin & Micic ikilisinden gelen sayılarıyla skora tekrar ortak olurken, Fenerbahçe Beko'da Ahmet Düverioğlu'nun pota altındaki etkinliği ilk 20 dakika sonunda sarı lacivertlilerin 42-37'lik üstünlüğünü beraberinde getirdi. 

Soyunma odası dönüşü Larkin, Beaubois ve Moerman'ın dış şutlarıyla başlayan Anadolu Efes 3 dakikada yakaladığı 12-2'lik bir seriyle 49-44'lük üstünlüğü elde etti. İkinci çeyrekte Fenerbahçe'nin yaşadığı mental problemi bu kez de Anadolu Efes yaşayıp sahada sakin kalamayınca Melli ve Datome'yle skorda tekrar öne geçen Fenerbahçe Beko son 4.5 dakikadaki 14-4'lük serisiyle son 10 dakikaya 62-57'lik üstünlükle girdi. Son 10 dakikaya girerken Fenerbahçe Beko'da Dixon ve Kalinic, Anadolu Efes'te ise Moerman, Beaubois ve Micic'in dörder faulü bulunmaktaydı. 

Final periyodu Fenerbahçe Beko'nun Sloukas, Melli ve Melih ile bulduğu sayılarla başlarken, Fenerbahçe Beko 69-60 ile farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Anadolu Efes'te yorgunluk ve faul problemi yüzlerin düşmeye başlamasına neden olurken, kritik dakikalarda Moerman ve Micic'ten gelen üçlük isabetlerle hayat bulan Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin de düşük yüzdeyle hücum etmesi sonrası 2:45'e girerken 72-72'lik eşitliği yakaladı. Obradovic molası sonrası Melih Mahmutoğlu'ndan gelen dış şutlar Fenerbahçe'yi skorda tekrar öne taşırken, kalan sürede az hata yapan Fenerbahçe Beko yakaladığı 10-1'lik seriyle sahadan 82-73 galip ayrıldı ve final serisini 2-2'ye getirdi. 

Fenerbahçe Beko'da Nicolo Melli 19 sayı - 6 ribaunt ile en skorer isim olurken, Kostas Sloukas 16 sayı - 6 asist, Ahmet Düverioğlu 12 sayı - 11 ribaunt ve Melih Mahmutoğlu da 12 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Anadolu Efes'te ise Vasilije Micic 16 sayı - 9 asist, Shane Larkin 14 sayı - 4 asist - 5 top çalma ve Rodrigue Beaubois da 14 sayı - 6 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. 

2 yorum:

  1. Datome’nin dönüşü Fenerbahçeyi olumlu etkiledi. Kalan maçları kazanıp şampiyon olacaklardır

    YanıtlaSil
  2. Saha dışı olayların bu kadar çok konuşulması basketbol adına üzücü. Son yılların en iyi final serisi oynanırken konuşulanlar daha çok taraftar hakem ya da Ergin Ataman oluyor

    YanıtlaSil