13 Haziran 2019 Perşembe

Anadolu Efes Ülker Arena'da servis kırdı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off serisi 3.maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da Fenerbahçe Beko'nun konuğu olan Anadolu Efes rakibini 74-57 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Kendi sahasındaki ilk maçı kaybederek saha avantajını kaybeden Anadolu Efes, bu akşamki maçı rakip sahada kazanarak servis kırıp tekrardan saha avantajını eline geçirmiş oldu. 

Fenerbahçe - Anadolu Efes Rodrigue Beaubois

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta Anadolu Efes mümkün olduğunca penetre ve ikili oyunlarla pota altını kullanmayı hedefleyip boyalı bölgeden sayılar bulurken, Fenerbahçe Beko'da da Bobby Dixon'ın dış şutları skor üretiminde öne çıktı. Adrien Moerman ve Shane Larkin'in sayılarıyla skor üstünlüğünü elde eden Anadolu Efes, Dixon'un 3/3 üç sayı performansına rağmen ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.


İkinci çeyreğe iki takım da savunma konsantrasyonları oldukça yüksek bir şekilde sahaya gelirlerken, Anadolu Efes'in 4 dakika boyunca sayı bulamadığını, ilk 5 dakika skorunun ise Fenerbahçe Beko lehine 4-3 olduğunu gördük. Bu çeyrekte kısaların hücum ribauntlarına katkısıyla çok sayıda ikinci hücum şansı yakalayan Fenerbahçe Beko bu hücumları oldukça düşük yüzdelerle kullanınca, Beaubois ve Micic'ten gelen üç sayı isabetleri Anadolu Efes'in son 3 dakikaya 31-22 önde girmesini sağladı. Moerman'ın üçlüğüyle farkı ilk kez çift hanelere çıkaran Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin Dixon dışında üç sayı isabeti sağlayamadığı ilk 20 dakikayı 36-26 önde tamamladı. İlk yarı sonunda Fenerbahçe'nin dış şut yüzdesi (3/18), Anadolu Efes için ise günün yüzdeli hücum eden ismi Rodrigue Beaubois'nın üç faule ulaşması ikinci yarı öncesinde en büyük tehlikeler olarak dikkat çekti. 

Soyunma odası dönüşü maç Moerman ve Kalinic'in karşılıklı sayılarıyla başlarken, Larkin'in de skora katkıda bulunması Anadolu Efes'in ilk 5 dakikada çift haneli farkı korumasını sağladı. Bu çeyrekte Anadolu Efes'te özellikle pota altında yorgunluk belirtileri görülmeye başlarken, Beaubois, Larkin ve Micic'in dış şutları farkın kapanmasının önüne geçti. Fenerbahçe Beko'nun ters eşleşmeleri ve Dunston'un yorgunluğunu iyi kullanması, tecrübeli uzunun dört faulle kenara gelmesini beraberinde getirirken, bu avantajı pota altında iyi değerlendiremeyen Fenerbahçe'ye karşı çeyrek sonunda Beaubois ve Larkin ile sayılar bulan Anadolu Efes son 10 dakikaya 56-45 önde girdi.

Son 10 dakikaya hata yapma lüksü olmadan giren Fenerbahçe Beko çeyreğin başında hücumda basit hatalar yapıp potasında hızlı hücum sayıları görünce farkın açılmasına engel olamadı. Bugün belki de sezonun en etkili günlerinden birini geçiren Rodrigue Beaubois'nun yüksek yüzdeyle bulduğu dış şutlar dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe'nin direncini kırarken, hem hücum hem savunmada konsantrasyonu kaybeden sarı lacivertliler son beş dakikaya girerken farkın 18 sayıya çıkmasına engel olamadı: 52-70. Kalan sürede iki takımda sayı bulmakta zorlanırken, sahadan 74-57 galip ayrılan Anadolu Efes final serisinde 2-1 öne geçerek saha avantajını tekrar eline geçirdi. 

Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois 5/7 üç sayı isabeti - 19 sayı - 4 ribaunt ile sezonun en başarılı oyunlarından birini oynarken, Shane Larkin 19 sayı - 5 ribaunt - 4 asist, Adrien Moerman 16 sayı - 13 ribaunt ve Vasilije Micic de 15 sayı - 3 ribaunt - 3 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Fenerbahçe Beko'da ise Nikola Kalinic 17 sayı - 5 ribaunt, Bobby Dixon 13 sayı - 2 top çalma ve Nicolo Melli de 11 sayı - 11 ribauntile karşılaşmayı tamamladılar. Maçın en dikkat çekici istatistiği ise Anadolu Efes 12/27 (%44) ile üç sayı isabeti yakalarken, Fenerbahçe Beko'nun bu istatistikte 5/34 (%14)'te kalmasıydı. 

0 comments:

Yorum Gönder