9 Mart 2019 Cumartesi

Gary Neal Banvit'e galibiyeti getirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde cumartesi gününün kapanış maçında sahasında Tofaş'ı konuk eden Banvit, büyük bir çekişme ve heyecan altında geçen maçta rakibini Gary Neal'ın son saniye basketiyle 90-89 mağlup etti. Baştan sona büyük bir mücadeleye sahne olan maçta iki takım da zaman zaman oyunun kontrolünü ellerine geçirirlerken, son 1.5 dakikada guardlarının aldığı inisiyatifle galibiyete uzanan Banvit taraftarı önünde kazanarak 18 maçta yedinci galibiyetini elde etti. Son saniye basketiyle kaybeden Tofaş ise bu sezonki altıncı mağlubiyetini alsa da üçüncü sıradaki yerini korudu. 

Banvit - Tofaş Şehmus Hazer

Haftanın en zevkli maçlarından biri olacağına kesin gözüyle bakılan mücadele öncesinde tribünleri dolduran Banvit taraftarının eski coachları Orhun Ene'yi çiçeklerle karşılamaları güzel görüntülerin oluşmasını sağlarken, maça yüksek dış şut isabet yüzdesiyle başlayan Banvit'in kısa sürede skor üstünlüğünü eline geçirmesi salondaki Banvit taraftarının yüzlerinin gülmesini beraberinde getirdi. Neal, Tolga ve Perez'in şutlarıyla sezon başından beri olduğunun tersine 3 sayı çizgisi dışından %50'nin üzerinde isabet sağlayan ve farkı 10 sayı civarına çıkaran Banvit'te ikinci çeyrekte savunmanın düşmeye başlaması Tofaş'a geri dönüş fırsatı tanıdı. Garrett'ın sayıları ve Weems'in dış şutlarıyla skor bulan Tofaş, Banvit'in savunma sertliğinin düşmesini avantaja çevirip skor üstünlüğünü de yakaladı ve soyunma odasına 49-46 önde gitti. 


Soyunma odası dönüşü Kadji ve Elegar ile etkili olan Tofaş 3 dakika içinde farkı 10 sayıya kadar çıkarırken, bu dakikalarda hakemlerin Banvit aleyhine verdikleri kararlar da taraftarların tepkisini çekmeye başladı. Ev sahibi takıma çalınan iki teknik faul tepkilerin artmasına neden olurken, hakemlerin de tepkilere duygusal karşılık verip tribünlerdeki küfürsüz "Hakem Dışarı" tezahüratını anonsla cezalandırmaları Banvit'i deyim yerindeyse iyice hırslandırdı. Gary Neal ve Alex Perez'in dış şutları oyunu dengeye getirirken, son 10 dakikaya girerken farkı 1 sayıya kadar indiren Banvit (73-74) maça tekrar ortak oldu. 

Final periyodunda da iki takımın karşılıklı üstünlüğü ele geçirmelerini izledik. Son 5 dakikaya 82-82 eşitlikle girilirken, Banvit'in kısa süreli hücumda zorlanmasını fırsat bilen Tofaş'a cevap Tolga Geçim'in 2.5 dakika skoru tekrar dengeleyen üçlüğüyle geldi. Son 1.5 dakikaya da 86-89 getide giren Banvit'te önce Alex Perez'in inisiyatif alarak kaydettiği zor turnike farkı 1'e indirirken, Meija'nın çemberin içinden çıkan şutu sonrası topu alan Gary Neal, bitime 0.1 saniye kala kaydettiği basket ile maçı Banvit'e getiren isim oldu. Maç boyunca Banvit taraftarının tepkisini çeken hakem üçlüsü, bu kez son hücumda Neal topu sürerken topun çizgiye temas etmesini (alttaki fotoğraf) görmeyip oyunu devam ettirirken, maçın sonucunu doğrudan etki eden bir hataya da imza atmış oldular. İki takımın da centilmence mücadele edip kazanmak için terlerini son damlasına kadar akıttıkları bir maçın kader anına hakemlerin damgasını vurması ise bu güzel mücadelenin en talihsiz anı oldu. 

Banvit - Tofaş Gary Neal

Banvit'te maçı kazandıran sayıyı kaydeden Gary Neal 5/7 üç sayı - 24 sayı - 3 asistle maçın en değerli oyuncusu olurken, Alex Perez 3/5 üç sayı - 20 sayı - 7 asist, Darnell Shelton 19 sayı - 9 ribaunt ve Tolga Geçim de 8 sayı - 7 asist - 4 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Tofaş'ta ise Kyle Weems 4/5 üç sayı - 21 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ile en skorer isim olurken, Kenneth Kadji, Sammy Mejia ve Diante Garrett 12'şer sayı kaydettiler. 

3 yorum:

  1. Banvit'in geriye düştüğü anlarda Gary Neal ne kadar büyük bir skorer olduğunu bir kez daha gösterdi. Maç sonunda da son noktayı koydu. Kariyerinin sonlarına doğru hala daha üst seviye basketbol oynuyor

    YanıtlaSil
  2. Ne hikmet ise Gary Neal, Banvit'e geldikten sonra çok daha iyi olmamaya başladı ve bu sayede Banvit haklı bir galibiyet aldı. Maçlar ise oldukça heyecanlı geçiyor ancak hakemler her iki takım için de kötü kararlar veriyor.

    YanıtlaSil
  3. Neal takıma anca alışıyor; gün geçtikçe daha iyi de olacaktır ama sezon başındaki kötü performans sonrası muhtemelen Play-Off'u kaçıracaklar.

    YanıtlaSil