30 Mart 2019 Cumartesi

Euroleague üç sayı lideri Doğuş Balbay

Turkish Airlines Euroleague'te normal sezonun son haftasına girilirken bireysel istatistik yarışında da oyuncular son kozlarını oynuyorlar. Sayı krallığında Mike James, ribauntta Vincent Poirier, asistlerde ise Nick Calathes zirvede rahat bir şekilde son haftaya girerlerken, üç sayılık isabet yüzdesinde ilginç bir durum yaşanıyor. Anadolu Efes forması giyen milli basketbolcumuz Doğuş Balbay bu sezon denediği 21 üç sayılık atışın 14'ünü sokarak %67'lik bir isabet yüzdesi yakalarken, Euroleague kuralları gereği oynadığı maç sayısının yarısı kadar isabet kaydedemediği için liderler listesine giremiyor. Son hafta Anadolu Efes'in sahasında Armani Olimpia Milan ile yapacağı maçta Doğuş'un kaydedeceği bir üç sayılık isabet onu normal sezonun Euroleague üç sayı kralı yapacak. 

Doğuş Balbay Euroleague üç sayı lideri

Geçtiğimiz sezonlarda basketbolunun en büyük eksiği olarak görünen ve bu nedenle oldukça eleştirilen üç sayılık atışlarını bu sezon görece iyileştiren Doğuş Balbay, bu sezona girerken %15 civarı olan Euroleague'deki 3 sayı yüzdesini ciddi anlamda geliştirip %67'e kadar yükseltti. Son olarak KIROLBET Baskonia galibiyetindeki 2/2 üç sayı isabetiyle 14/21'lük bir orana erişen Doğuş, haftaya Olimpia Milan'ı konuk ettikleri karşılaşmada bir isabet daha kaydederse, istatistik liderliğinde yer alabilmesi için gerekli 15 isabeti yakalamış olacak ve normal sezonun son haftasında listeye birinci sıradan girerek Euroleague 2018/2019 normal sezon 3 sayı kralı olacak. 

9 yorum:

  1. Doğuş'un bu yarıştaki en yakın takipçileri ise %53.6 ile Dairis Bertans, %53.3 ile Cory Higgins ve %50.9 ile Bobby Dixon

    YanıtlaSil
  2. Doğuşun bu sezonki üç sayı performansından rakiplerinin onu riske etkmesinin büyük etkisi var ama her nolursa olsun önemli bir gelişim gösterdi

    YanıtlaSil
  3. Doğuşun bu gelişimi yazın dünya şampiyonasında milli takım için çok büyük artı

    YanıtlaSil
  4. Bir basketbolcunun neden üçlük sayı atamadı ını bu yaşıma geldim hala anlamadım. Günde sabah ve öğleden sonra antremanları olmakGünde s 2 antrenman yapan bir basketbolcu elindeki topu üçlük çizgisinin dışından potaya geçirebiliyor olması gerekiyor.
    Doğuş Balbay in kendisini bu alanda geliştirilmiş olması sevindirici. İzleyici artık 3'lük sayılar ve estetik atışlar bekliyor. Türk basketbolunun gelişmesi için bu yönde çalışmaların yapılması ve kaliteli oyuncuların yetişmesi gerekli. Bir basketbol izleyicisi olarak bazen gerçekten oyunları izlerken zevk alamıyorum.
    Sezonun sonuna yaklaşırken Doğuş Balbay ın güçlü bakışlarıyla güzel maçlar izlemeye devam ediyoruz.
    Lig sonunda kimin şampiyon olacağını çok merak ediyorum. Türkiye basketbol ligini izlerken kendi tuttuğum takım olan Konyaspor basketbolu gözlerim arıyor ve sürekli eksikliğini hissediyorum. Konyaspor basketbol takımının yakın gelecekte üst liglere çıkmasını ümit ediyorum. Bu güzel yazıları bize aktarır için size teşekkür ederim.
    basketbol ilgisi az olan bir toplum olarak bu alanda yaptığınız basketbol haberleri ve yorumlarını severek okumaya ve yorum da bulunmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  5. milan maçında tribündeki yerimizi alıp 3 sayı krallığını hep beraber kutlayacağız

    YanıtlaSil
  6. Bu daha yolun bası Önce play-of sonra krallık sırada finalfour ve şampiyonluk var. Başarılar doğuş başarılar Anadolu Efes.

    YanıtlaSil
  7. Yarı finalde Fenerbahçe - Anadolu Efes finali efsane olacak. Umarım iki ekip de Play-Off'ta kötü bir sürpriz yaşamazlar.

    YanıtlaSil
  8. Olimpia Milan'ı konuk edecekleri açın tarihi ve saatli nedir acaba? Onuda yazsaydınız keşke. Bunca şeyi başardıktan sonra Doğuş Balbay'ın Olimpia Milan maçında bir isabet daha kaydederek Euroleague 2018/2019 normal sezon 3 sayı kralı olacağına inanıyorum. Bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil