28 Kasım 2018 Çarşamba

Polinezya'da şampiyon Tahiti

Polynesian Cup dediğimizde bazılarınızın "Polinezya'da basketbol mu oynanıyor?" dediğini, hatta birkaçınızın da "Polinezya neresiydi ya?" dediğini duyar gibi oluyorum. Okyanusya'nın 1000 kadar adayı içeren alt bölgelerinden biri olan Polinezya, Yeni Zelanda'nın da varlığıyla basketbola çok uzak değil. Bölgedeki rekabet seviyesinin azlığının Avustralya ve Yeni Zelanda'yı Asya şampiyonalarına katılmaya itmesiyle birlikte rekabet düzeyi düşen Okyanusya basketbolunda, bu seneyle birlikte ortaya çıkan 3 alt bölge şampiyonasından biri de Polynesian Cup.

Tahiti - Polynesian Cup 2019

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ilk Polinezya Turnuvası'na Samoa ev sahipliği yaparken, beş takımın mücadele ettiği grup maçlarını lider tamamlayan ve finalde de ev sahibi Samoa'yı 77-73  mağlup eden Tahiti turnuvanın ilk şampiyonu oldu. İlk üç sıraya alan ülkelerin Pasifik Oyunları'na katılmaya hak kazanacağı turnuvada üçüncülüğü ise Amerikan Samoa'yı mağlup eden Tonga aldı. Turnuvanın MVP'si ise 31 sayı - 7 ribaunt - 2.4 asist ortalamalarıyla Tahiti'nin kısa forveti Ariirimarau Meuel oldu. 


Bazı takımların oyun kurucusuyla pivotunun aynı boyda olduğu, neredeyse her takımda 35 yaş üstü isimlere rastladığımız, hatta şampiyon Tahiti'de 56 yaşındaki basketbol federasyonu başkanı Faana Taputu'nun da forma giydiği turnuvada, Amerikan Samoa takımının bir molasında objektiflere takılan aşağıdaki poz ise turnuvadaki amatör ruhu ve ekiplerin profesyonelliği ile ilgili bize fikir verme açısından oldukça ilginçti. 

American Samoa - Polynesian Cup

2 yorum:

  1. Göbekli abiler baya yorulmuş gözüküyorlar. Coach da takımı yönetmeye değil de, evde televizyonda maç izlemeye gelmiş gibi terlikleriyle :)

    YanıtlaSil
  2. polinezyayı ilk kez duydum desem yalan olmaz. ama fotoğraflara bakınca çok prof olmasa da eğlenceli bir spor anlayışlarının olduğunu söyleyebilirim

    YanıtlaSil