30 Kasım 2018 Cuma

Anadolu Efes eski dostlara acımadı

Turkish Airlines Euroleague'te sezona iyi bir başlangıç yapan ve ilk dörtte kendisine iyi bir yer edinen Anadolu Efes, bu akşam sahasında konuk ettiği KIROLBET Baskonia Vitoria - Gasteiz'i 96-85 mağlup ederek 10. maçında 8. galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın ikinci çeyreği dışında oyunun büyük bölümünde momentumu elinde tutan Anadolu Efes, geçtiğimiz sezonki coachu Velimir Perasovic'in yönetimindeki ve eski oyuncularından Matt Janning ve Jayson Granger gibi isimleri kadrosunda bulunduran rakibine karşı sahadan 96-85 galip ayrılarak bu sezonki başarılı formunu bir galibiyetle daha süslemiş oldu. 

Doğuş Balbay - Anadolu Efes - Baskonia Vitoria-Gasteiz

Maça fırtına gibi bir giriş yapan Anadolu Efes Micic'in önderliğinde, Dunston & Moerman ikilisinin 4 ve 5 numaralardaki etkinliği ve Beaubois'nın dış şutlarıyla skor üstünlüğünü hızlı bir şekilde eline geçirdi. Konuk ekipte Shengelia ve Shields'ın ikinci faullerini almaları temsilcimiz için bir avantaj yaratırken, Baskonia'nın verdiğimiz hücum ribauntlarına rağmen düşük yüzdeyle şut atması çeyreği 25-17 önde tamamlamasını sağladı. İkinci çeyrekte oyunun dengelendiği görülürken karşılıklı basketlerle başlayan çeyreğin ilerleyen dakikalarında Anadolu Efes'in ilk periyottaki ivmesini kaybettiğini izledik. Baskonia'da Shengelia ve Janning'in şutlarda isabet sağlaması, Hilliard'ın da skora katkıda bulunmaya başlaması konuk ekibin zorlanmadan sayı bulmasını sağlarken, Anadolu Efes'in düzen dışına çıkıp dengesiz şutlara kalması çeyrek sonuna geldiğimizde Baskonia'nın oyuna ortak olmasını beraberinde getirdi ve Anadolu Efes ilk 20 dakika sonunda 44-42'lik bir üstünlük sağladı. 

Soyunma odası dönüşü Krunoslav Simon direksiyona geçip Baskonia savunmasının dengesini bozarken, sayı ve asistleriyle Anadolu Efes'in skor üretiminde etkili oldu. Simon'un etkili olduğu bu periyodun başında Anadolu Efes bir ara farkı 7 sayıya çıkarırken, konuk ekipte Voigtmann'ın üst üste bulduğu üç üçlük isabeti ve 11 sayı İspanyol temsilcisinin oyundan kopmamasını sağladı. Anadolu Efes'in 59-60 geriye düştüğü anda Doğuş Balbay'ın oyuna girmesi lacivert beyazlılarda savunma çıtasını tekrar yükseltirken, Doğuş, Simon ve Dunston'un savunmadaki çabaları, Doğuş'tan üst üste gelen 5 sayı ve Beaubois'nın hem savunma hem de hücumda devreye girmesi Anadolu Efes'in 11-0'lık seriyle çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı (70-60) ve temsilcimiz son 10 dakikaya da  75-67'lik üstünlükle girdi. 

Final periyodu karşılıklı basketlerle başlarken, iki takımın da hücumda karşılıklı hatalar yapması ilk beş dakika sonunda farkın yine aynı seviyede kalmasını sağladı: 84-75. Son iki dakikaya girerken Matt Janning'ten gelen arka arkaya iki üçlük Baskonia'nın ümitlenmesini sağlarken, Doğuş ve Micic'in pota altında penetreleri Anadolu Efes'in farkı 5 sayı sınırının üstünde tutmasını beraberinde getirdi. Son dakikaya girerken Doğuş Balbay'ın kaptığı top sonrası Motum'a yaptığı asist Baskonia'nın direncini kırarken, bir sonraki savunmada Anderson'un top çalması sonrası yine Motum sayıya giderek Anadolu Efes'in 96-85'lik galibiyetini tescillemiş oldu. 

Anadolu Efes'te Vasilije Micic 16 sayı - 6 asistle takımın direksiyonunda galibiyette önemli rol oynarken, Brock Motum 2/3 üç sayı isabeti ve 16 sayı, Rodrigue Beaubois 3/5 üç sayı iabetiyle 14 sayı - 6 asist - 2 top çalma, Doğuş Balbay 11 sayı - 3 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ve Bryant Dunston da pota altındaki mücadelesi yanında 10 sayı - 3 ribaunt - 2 blokla dikkat çeken diğer isimler oldular. 

3 yorum:

  1. Umarım bu performans sakatlıksız ve istikrarlı bir şekilde devam eder. Seneler sonra Anadolu Efes ilk kez bu kadar ümit veriyor. Bu havay sürdürmelerini dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen sezondan aldıkları dersleri gerçekten bu sezon güzel uyguluyorlar. eğer sezonun ikinci kısmını da bu şekilde tamamlarlarsa muhteşem olur.

      Sil
  2. Olmasın öyle dost. Perasovic'ten dost falan olmaz!! Uzak dursun bizden

    YanıtlaSil