3 Eylül 2018 Pazartesi

Golden State Warriors yine favori AMA...

NBA'in en iyi tahmin yazılımı olarak görülen ve ESPN analistlerinin hazırladığı Basketball Power Index (BPI)'in geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan yeni tahminine göre 2018-2019 sezonunda NBA şampiyonluğu için en büyük aday, herhangi bir analize ihtiyaç duymadan sizin de tahmin edebileceğiniz üzere Golden State Warriors oldu. Stephen Curry, Kevin Durant, Klay Thompson gibi yıldızlarıyla son 4 sezonda 3 kez şampiyonluğu elde eden Warriors'un şampiyonluğuna verilen oran %40 olmakla birlikte, geçtiğimiz sezona oranla %18'lik düşüş de dikkat çeken ve tartışılan bir ayrıntı oldu. 

Golden State Warriors - 2018 champion

Geçtiğimiz sezon başında %58 oranla şampiyonluğu elde edeceği tahmin edilen Golden State Warriors'ın bu sezonki oranındaki %18'lik düşüş kendi kadrosundaki değişikliklerden çok rakiplerindeki değişimlere bağlanıyor. Kadrosuna Demarcus Cousins takviyesi de yaptıktan sonra pota altında da önemli bir güç haline gelen Warriors'ın şampiyonluk yolundaki en önemli rakibi geçtiğimiz sezonun Doğu Konferansı finalisti Boston Celtics olarak görülürken, Celtics'te Hayward ve Irving'in sakatlıklarının geçmesi, Tatum'dan da beklentinin artması geçtiğimiz sezona oranla şampiyonluk oranının %12'den %18'e yükselmesini beraberinde getirdi. 


NBA 2019 şampiyonluk oranları

Warriors - Celtics ikilisini takip eden takımlar ise %10 ile geçtiğimiz sezonun Batı Konferansı normal sezon lideri Houston Rockets ve Doğu Konferansı normal sezon lideri Toronto Raptors, %9 ile de Philadelphia 76ers olarak dikkat çekmekte. Geçtiğimiz sezonun finalisti Cedi Osman'lı Cleveland Cavaliers'ın şampiyonluk şansı LeBron James'in takımdan ayrılması sonrası bu sezon %0.1'in bile altında gözükürken, LeBron'un yeni takımı Los Angeles Lakers için ise %2'lik bir şampiyonluk ihtimali hesaplanıyor. NBA'deki tüm takımların hesaplanan şampiyonluk oranları ve Play-Off'a kalma ihtimallerinin güncellendiği ESPN BPI Index'e linkten ulaşabilirsiniz. 

4 yorum:

  1. dediğiniz gibi lebron takımdan ayrıldıktan sonra büyük bir yara aldılar ve lebronun yerine oturacak bir adam da gelmedi.

    YanıtlaSil
  2. Golden state warriors'un oranının bir diğer düşme nedeni ise üst üste şampiyon olmalarından kaynaklı. En iyi takımlar bile bir gün düşüş yaşar. Geçen yıl Warriors takımını destekledim ancak bu yıl Boston Celtics takımını tutucak gibi gözüküyorum.

    YanıtlaSil
  3. NBA'de her zaman favori takımım Golden State Warriors olmuştur. Ancak Lebron olmazsa işleri artık çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berke the GOAT5 Eylül 2018 06:26

      Hocam ayarlar oynamış galiba sende. Warriors diyorsun LeBron diyorsun. NBA 2K18'de baya bir takas yaptın sen heralde sshajallfjsdgl

      Sil