14 Eylül 2018 Cuma

12 Dev Adam Karadağ'ı mağlup etti

FIBA World Cup 2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ankara'da Karadağ'ı konuk eden A Milli Basketbol Takımımız iyi başlayamadığı ve zaman zaman zorlandığı maçı 79-69 kazanarak elemelerdeki yedinci maçında beşinci galibiyetini elde etti. Ukrayna'nın İspanya'yı, Letonya'nın ise Slovenya'yı yendiği günde çok da iyi oynamayarak kazanan 12 Dev Adam, sahasındaki maçı kayıpsız kapatarak önemli Slovenya deplasmanı öncesi moral buldu. Bu sonuç sonrası I Grubu'nda 5 galibiyete ulaşan milli takım, 6 galibiyetli İspanya'nın ardından ikinci sıradaki yerini korurken, dördüncü sıradaki Ukrayna'nın 1 galibiyet ve ikili averaj üstünlüğü avantajıyla önünde yer alarak Dünya Kupası yolunda önemli bir avantajı eline geçirdi. 

FIBA World Cup 2019 European Qualifiers Turkey - Montenegro Cedi Osman

Karşılaşmaya tutuk başlayan milli takımımız maçın henüz ilk iki dakikasında faul hakkını doldururken, Karadağ'ın tamamı Dubljevic'ten gelen sayıları sonrası ilk 4.5 dakikayı 8-10 geride geçti. Ege --> Semih değişikliği ve Dubljevic'in kenara gelmesi sonrası maç başında rakibine verdiği pota altı üstünlüğünü geri kazanan milliler, Ersan'ın sayıları ve Cedi & Furkan ikilisinin devreye girmesiyle ilk çeyreği 26-16 önde tamamladılar. 


İkinci çeyreğe iki takım da düşük hücum yüzdeleriyle başlarken Furkan'dan gelen sayılar ilk beş dakikayı 33-20 önde geçmemizi sağladı. Karşılıklı sayılar sonrası devrenin son 2 dakikasına da 42-28 önde giren 12 Dev Adam, kalan sürede savunmada bir an duraklayıp üst üste faullerle Karadağ'ı serbest atış çizgisine gönderince devre sonuna geldiğimizde fark 8 sayıya indi: 45-37. Son iki dakikada yapılan fauller sonrası devre sonuna Semih ve Ersan 3'er faulle girerken, Karadağ'da ise 12 dakika sahada kalan Dubljevic 18 sayıyla ilk yarının en skorer ismi oldu. 

Soyunma odası dönüşü karşılıklı sayılar izledik. Milli Takımımızın ilk 7 sayısı Cedi Osman ile gelirken, çeyreğin ortalarında Doğuş, Göksenin ve Ege'nin aynı anda sahada bulunduğu dakikalarda, Wilbekin'in de bugün gününde olmaması sonrası skor üretmekte oldukça zorlandık. Milli takımımız adına skordaki bu kısır dönemde fark 4 sayıya kadar inerken son 10 dakikaya da 60-56 önde girdik. 

Final periyoduna Semih ve Ersan'ın sayılarıyla başlayan ve farkı 10 sayı sınırına çıkaran 12 Dev Adam, Furkan Korkmaz'dan gelen basketler sonrası son 5 dakikaya 73-62 önde girdi. Ersan hem ribauntlar hem skordaki etkinliğiyle tecrübesini sahaya yansıtırken, maç içinde birkaç kez zıplamaya bile gerek duymadan aldığı hücum ribauntları, tecrübesi, pota altındaki yer tutma yeteneğiyle bizim için ne kadar değerli bir isim olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bitime 4.5 dakika Cedi Osman'ın hızlı hücumu smaçla tamamlaması belki de Karadağ için maçın mental olarak bittiği an olurken, sahadan 79-69 galip ayrılan 12 Dev Adam grubunda ilk 3'e girip Dünya Kupası biletini elde etme yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti. 

Milli Takımımızda Cedi Osman 18 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalmayla en skorer isim olurken, Ersan İlyasova 17 sayı - 8 ribaunt - 3 asist, Semih Erden 16 sayı - 3 ribaunt ve Furkan Korkmaz da 13 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. Karadağ'ın en etkili ismi ise özellikle ilk yarıdaki performansıyla 22 sayı - 9 ribauntla karşılaşmayı tamamlayan Bojan Dubljevic oldu. 

2 yorum:

  1. bu sezonun ilk maçları olması nedenyle güzel bir başlangıç yapmak bizler için önemliydi. cedi osmanın 18 sayıyla oynamaı ise beni sevindirdi. bu adam bizi taşıyor.

    YanıtlaSil
  2. Milli takımımız çok iyi olmamasına rağmen kendi sahamızın verdiği avantajı kullanarak Karadağı malup etmeyi başardı.

    YanıtlaSil