18 Haziran 2018 Pazartesi

Litvanya'da şampiyon Zalgiris Kaunas

Litvanya Erkekler Basketbol Ligi LKL Play-Off final serisi beşinci maçında sahasında Lietuvos Rytas'ı çekişmeli bir müsabaka sonrası 80-70 mağlup eden Zalgiris Kaunas, seride durumu 4-1'e getirdi ve 2017-2018 sezonu Litvanya şampiyonluğunu elde etti. Zalgiris böylece üst üste sekizinci olmak üzere, 25 sezonluk Litvanya Ligi tarihindeki 20. şampiyonluğunu kazanmış oldu. Aynı zamanda 17.kez finalde karşılaşan iki takımın mücadelesinden 12. kez Zalgiris Kaunas mutlu sona ulaşırken, Zalgiris'in genç coachu Sarunas Jasikevicius da başarılı geçen sezonu bir de lig şampiyonluğu ile tamamlayarak kariyerine bir başarı daha eklemiş oldu. 

2017-2018 Litvanya şampiyonu Zalgiris Kaunas

Bu maç öncesinde final serisinde ilk maçı 96-83 kazanan, ikinci maçta ise 73-82'lik bir yenilgi alan Zalgiris Kaunas, üçüncü maçı 90-80, dördüncü maçı da 82-78 kazanarak evindeki beşinci maç öncesi önemli bir avantaj elde etmişti. Serinin beşinci maçında iseilk yarıda Brandon Davies dışında tutuk gözüken ve skor üretkenliği anlamında çeşitliliği yakalamakta zorlanan Zalgiris, Kramer'in asistleri ve pota altında Mavrokefalidis'in sayılarıyla ilk çeyreği 18-20, devreyi ise 36-39 geride tamamladı. İkinci yarıda ise yavaş yavaş Pangos'un da devreye girmesiyle oyuna daha fazla dahil olan Zalgiris skor üstünlüğünü yakalayıp son 10 dakikaya 58-56 önde girerken, final periyodunda savunmasını sertleştirip oyunun üstünlüğünü tamamen eline geçirerek sahadan 80-70 galip ayrıldı ve şampiyonluğu elde etti. 



Zalgiris Kaunas'ta Brandon Davies 29 sayı - 8 ribaunt - 3 asistle maçın en skorer ismi olurken, Kevin Pangos 10 sayı - 4 asist, Beno Udrich 10 sayı - 6 asist - 3 ribauntla çift haneli skor üreten diğer isimler oldular. Lietuvos Rytas'ta ise Loukas Mavrokefalidis 20 sayı - 5 ribaunt ve Christopher Kramer 8 sayı - 5 ribaunt - 10 asistlik performanslarıyla takımlarına önemli katkılar sağlamalarına rağmen yenilginin önüne geçemediler. 

6 yorum:

  1. Zalgiris Kaunas maç öncesi diğer oyunlarında pek iyi değildi ama son dakika toparlanması yaşamışlar.

    YanıtlaSil
  2. izlediğim finaller arasında biraz sönük geçti ama yine de zevkli bir maçtı

    YanıtlaSil
  3. güzel bir maç olduğunu düşünüyorum genel olarak fena değildi.

    YanıtlaSil
  4. brandon davies gerçekten takdire şayan bir oyuncu BC Žalgiris için adeta bir gizli silah olarak kullanılacak potansiyelde bir kişi izlediğim maçta zevk aldım ve sizin anlatımınızı gördüğümde sanki maçı tekrar yaşadım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Brandon Davies seyir zevkini arttırdı. Ancak genel olarak bakarsak ortalama bir maç olarak düşünebiliriz.

    YanıtlaSil
  6. bu kadar fark olucağını tahmin etmezdim.ancak çok zevkli bir maçtı

    YanıtlaSil