3 Haziran 2018 Pazar

Hırvatistan'da Cedevita şampiyon

Hırvatistan Basketbol Ligi Premijer Liga'da şampiyon Play-Off Final serisi dördüncü maçında Cibona Zagreb'i 77-68 mağlup eden Cedevita Zagreb oldu. Adriyatik Ligi'nde şampiyonluğu Buducnost'a kaybederek önümüzdeki sezon Euroleague biletini elde edemeyen Cedevita, Hırvatistan Ligi'nde şampiyon olarak taraftarına kendini affettirip, kaçan Euroleague biletini az da olsa telafi etmiş oldu. Cedevita bu şampiyonlukla üst üste beşinci kez finalde Cibona'yı eleyerek şampiyonluğa uzanmış oldu. 

Cedevita 2018 Hırvatistan şampiyonu

Final serisine sırasıyla Osijek ve Split'i eleyerek gelen normal sezon lideri Cedevita, yarı finalde normal sezon ikincisi Zadar'ı eleyip kendisine rakip olan Cibona karşısında final serisinin ilk maçını sahasında 87-96 kaybetmesine rağmen, diğer iki maçı sırasıyla 82-73 ve 81-54 kazanmıştı. Serinin bu akşamki dördüncü maçına kötü başlamasına rağmen ilk çeyreğin sonlarından itibaren skor üstünlüğünü yakalayan ve maç sonuna kadar elinden bırakmayan Cedevita sahadan 77-68 galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi ve üst üste beşinci kez şampiyonluğu elde etti. 

Final maçında Cedevita'nın yıldızı 21 sayı - 3 asistlik performansıyla Dzanan Musa olurken, ligimizden de tanıdığımız Roko Leni Ukic 10 sayı - 7 asist - 6 ribaunt ile şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Cedevita'nın diğer etkili isimleri ise yine ligimizden tanıdık oyuncular Andrija Stipanovic (10 sayı - 3 ribaunt) ve Damir Markota (11 sayı - 4 ribaunt) oldular. Cibona Zagreb'te ise en skorer isimler 20 sayı - 10 ribauntla double-double yapan Luka Zoric, 13 sayı - 4 ribauntla Marko Tomas ve 11 sayı - 8 asist - 7 ribauntla Branislav Ratkovica oldular. 

4 yorum:

  1. güzel bir final izledik. bu sene çalışan takımların genel olrak hakkını aldığını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. oldukça çekişmeli güzel bir maçtı tüm ayrıntıları yazmışsınız

    YanıtlaSil
  3. Eurolig biletini Adriyatik'te kaybettikten sonra amorti ikramiyesi tadında oldu bu şampiyonluk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben dea aynı şekilde düşünüyorum. baya baya mutlu etti beni de

      Sil