28 Haziran 2018 Perşembe

12 Dev Adam Cedi ve Furkan'la güzel

FIBA World Cup 2019 European Qualifiers B grubundaki beşinci maçında Ankara'da Ukrayna ile karşılaşan Basketbol Milli Takımımız, kötü başladığı maçı ikinci çeyrekten itibaren yakaladığı ivmeyle 80-66 kazanarak üçüncü galibiyetini elde etti ve gruptan çıkmayı garantiledi. NBA'deki temsilcilerimiz Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ile birlikte Darüşşafaka'nın Euro Cup şampiyonluğundaki lideri Scottie Wilbekin önderliğinde 2.çeyrekten itibaren oyunun kontrolünü eline alıp sahadan galip ayrılan 12 Dev Adam, son maçta İsveç'i yendiği takdirde grubu lider tamamlayacak. 

Cedi Osman - Türkiye - Ukrayna - World Cup European Qualifiers

Karşılaşmaya başlayan beşinden istediği verimi alamayan Milli takımımız maçın başında pota altında Kravtsov'u durdurmakta zorluk çekerken, çeyrek ortasından itibaren Gladyr'in de dış şutlarla devreye girmesi sonrası maçın kontrolünü Ukrayna'ya verdi. Çeyreğin son 4 dakikasına 16-15 önde giren Ukrayna, hücumda yaptığımız basit top kayıpları sonrası potamızda bulduğu kolay sayılarla yakaladığı 12-0'lık seriyle ilk 10 dakikayı 28-15 önde tamamladı.


İkinci çeyreğe Cedi Osman'ın direksiyona geçmesi sonrası art arda bulduğu 5 sayıyla başlayan 12 Dev Adam, ilk çeyreğin suskun ismi Furkan Korkmaz'ın da skor üretiminde devreye girmesi sonrası 3 dakikada yakaladığı 12-0'lık seriyle farkı 1 sayıya indirdi: 27-28. Cedi & Furkan ikilisine skorda Wilbekin'ın da eşlik etmeye başlamasıyla sahada kontrolü tamamen eline alan milliler, baskılı savunma sonrasında çaldığı toplarla Ukrayna'nın kolay sayı bulmasına da izin vermezken, devre boyunca sadece 6 asistte kalmasına rağmen, bireysel inisiyatiflerle gelen sayılar sonrası 36-12'lik çeyrek skoruyla devre arasına 51-40 önde girdi. 

Soyunma odası dönüşü ikinci çeyrekte olduğu gibi savunma konsantrasyonunu üst seviyede tutmaya devam eden Türkiye savunmada Ukrayna'ya potayı göstermezken, hücumda da topu iyi çevirip Furkan'ın sayılarıyla 3 dakika içinde farkı 17 sayıya kadar yükseltti: 59-42. Bu sıralarda Cedi Osman'ın bir fast break sırasında kendisine yapılan faul sonrası sakatlanıp kenara gelmesi takımımızın ritmini bozarken, bu dakikadan itibaren çeyrek sonuna kadar sadece 2 sayı bulabilen 12 Dev Adam son 10 dakikaya girerken farkın 10 sayıya inmesine engel olamadı: 61-51. 

Final periyoduna da Cedi'siz ve tutuk başlayan milliler Lukashov'un üçlüğüyle bir an için tehlikeyi hissetmeye başlasalar da, Furkan'a yapılan sportmenlik dışı faul ve Semih'in sayılarının üzerine Metin'den gelen üçlük ve hızlı hücum smacıyla yakalanan 12-0'lık seri sonrası bitime 5 dakika kala 73-54'lük üstünlüğü yakaladılar. Cedi'nin sakatlığı sonrası bu çeyrekte Wilbekin ve Doğuş'un da yaşadıkları sakatlıklar sonrası benche gelmeleri ve Ufuk Sarıca'nın da rotasyonu devreye sokması farkın daha fazla açılmasına izin vermezken, kalan sürede gelen karşılıklı basketler sonrası Türkiye Ukrayna'yı 80-66 mağlup edip, gruptaki üçüncü galibiyetini elde etti. 

12 Dev Adam'da Furkan Korkmaz 4/5 üç sayı isabetiyle 21 sayı - 4 ribaunt - 3 top çalma ve Cedi Osman 3. çeyrekte sakatlanmasına rağmen 3/5 üç sayı isabetiyle 20 sayı - 4 ribauntluk performanslarıyla galibiyetin mimarları olurlarken, Scottie Wilbekin 13 sayı - 4 asist - 2 top çalma, Metin Türen 12 sayı - 5 ribaunt ve Semih Erden de 7 sayı - 5 ribaunt - 4 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. 

9 yorum:

  1. Tabi katılıyorum size Cedi ve Furkan olmadan oyun olmaz tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. on iki dev adam en iyisi tabiki Cedi ve Furkan ile en güzeli

    YanıtlaSil
  3. Cedi Osman'ı yıllardır takip ederim. Kendisinin oyununa stiline bayılıyorum. Tebrikler TürkiyeM çok heyecanlı bir maçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cleveland Cavaliers'ta Lebron abisinden çok şey ögrendi kendini çok geliştirdi tabi. Bakalım Lebron James gittiğinde takımdaki yeri ne olacak?

      Sil
  4. cedi osman muhteşem bir çıkış yakaladı. şu an baya bir takım peşindedir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. Ben Rusya'daki dünya kupasına takip edeceğim diye bunu unutmuşum, inşallah başarılı bir şekilde devam ederiz.

    YanıtlaSil
  6. Tunay Kalaoğlu29 Haziran 2018 15:49

    Cedi Osman gerçekten şiir gibi oynuyor bu oyunu 2015 NBA Draft ile takip etmeye başladım ve bıkmadan usanmadan devam eden bu süreçte genç yaşına göre deneyimleri ile şaşırtmaya devam ediyor herkesi.

    YanıtlaSil
  7. Bu kadro ile çok iyi işler yapılacaktır diye düşünüyorum, genç bir kadro ama iyi bir çıkış yakaladılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki turda 2 maç haricinde Cedi ve Furkan büyük olasılıkla oynayamayacaklar. O yüzden işimiz hiç de kolay olmayacak

      Sil