29 Eylül 2016 Perşembe

Uşak Sportif'in rakibi belli oldu

Ülkemizi Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmek adına ön eleme mücadelesi yapacak olan Muratbey Uşak Sportif'in eleme turundaki rakibi Romanya'nın U BT Cluj-Napoca takımı oldu. İlk ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Petrolina AEK Larnaca takımıyla eşleşen Romen ekibi deplasmanda 78-50 kazandığı ilk maç sonrası kendi sahasında da rakibini 67-56 mağlup ederek ikinci ön eleme turunda temsilcimizin rakibi oldu.


Boşnak guard Filip Adamovic Romen ekibinin 1 numaralı pozisyonunda yer alırken, skorer özellikleri ve topla oynamayı sevmesiyle dikkati çekiyor. Çok top kullanan Adamovic'in eksi yanı ise fazla top kaybı yapması. Adamovic'in oyun kuruculuğunda Romanya Ligi'ni geçtiğimiz sezon zirvede tamamlayan Cluj ekibinin en önemli kozlarından biri de Sırp Milli Takımı tecrübesi ve başarılı kariyeriyle dikkat çeken Aleksandar Rasic. Ülkemizde de Efes Pilsen, Trabzonspor, TED Ankara Kolejliler, Torku Konyaspor ve Türk Telekom formaları giyen Rasic, kariyerinin verdiği tecrübeyle Romen ekibinin en büyük güvencelerinden biri. Rasic sezona takımın altıncı adamı olarak başlasa da kısa süre içinde ilk beşe yerleşebilir. Geçtiğimiz sezon da Romen ekibinin formasını giyen Kyndall Dykes yetenekleri sınırlı da olsa takımın hücum gücüne destek olurken çok yönlü basketbolu ile Cluj'un vazgeçemediği bir isim. Bu sezon yenilenen pota altında Vlad-Sorin Moldoveanu  ve Senegalli Ousmane Barro ikilisi ilk beşteki diğer oyuncular olarak gözüküyor. 


Romen takımı kağıt üzerinde Muratbey Uşak Sportif'ten daha zayıf bir ekip olsa da, özellikle kendi taraftarı önünde hiç de küçümsenecek bir takım değil. Dolayısıyla Uşak'ta oynanacak ilk maça takımını tam konsantrasyon ve motivasyonla çıkarıp, turu riske atmayacak farklı bir skorla Romanya yolculuğuna çıkma yönünde Okan Bulkaz'a önemli görevler düşüyor. Temsilcimize 4 ve 6 ekimde oynanacak maçlarda başarılar diliyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder