26 Haziran 2016 Pazar

1 Temmuz öncesi NBA Free Agent piyasası

NBA'de sezon finalleri ve 2016 draftının tamamlanması ardından gözler 1 temmuzda başlayacak Free Agent kontrat sezonuna çevrildi. Kontratı sona eren ve önümüzdeki sezon için kararları beklenen oyuncular arasında NBA'in süper yıldızlarından da isimler var. Biz de yaz döneminde önümüzdeki ilk NBA heyecanını yaşatacak Free Agency piyasasındaki ilgi çeken isimleri kısa kısa sizin için değerlendirdik. Listeye eklenebilecek çok isim var şüphesiz ki; fakat içlerinden beş tanesini sizler için özel olarak seçtik:


LeBron James: Tabiki bu listenin ilk iki ismi sürprize yer bırakmıyor. Durant - James ikilisinden LeBron James'i şampiyonluk yüzüğü farkıyla ilk sıraya koyduk. LeBron Cleveland'a gelip, şehrin yıllardır hasret kaldığı şampiyonluğu getirdikten sonra kalıp kalmayacağı konusundaki kararını henüz açıklamadı; fakat süper yıldızın 1 yıl opsiyonu da varken Cleveland'ı bırakıp yeni bri maceraya atılacağı ihtimali oldukça düşük. 

Kevin Durant: Listenin zirvesindeki diğer isim ise kuşkusuz Kevin Durant. Oklahoma City Thunder'ın süper yıldızının, kontratının son senesinde takımın performansındaki düşüşten etkilenip başka bir organizasyona dahil olup olmayacağı merak konusu. Kendisine yakın kaynaklar Durant'ın gelecek teklifleri öğrenmek istediği; fakat bir takım değişikliği söz konusu olacaksa buna değmesi gerektiğini düşündüğünü belirtiyor. Bu da eğer bu yaz Durant ile ilgili bir haber olacaksa, o haberin oldukça prim yapacağı anlamına geliyor. Warriors mu? Neden olmasın?


Hassan Whiteside: Miami Heat'in pota altındaki yıldızını hangi takım formasıyla boyalı alana yerleştirirseniz yerleştirin hem ofansif hem de defansif anlamda büyük katkı verecektir. Pota altındaki blok tehtidi yanında istikrarlı bir double-double'ı olmasıyla ideal bir NBA pivotu olan Whiteside için Lakers ve Mavericks'in en büyük talipler olduğu söyleniyor. Miami'nin de başarılı pivotu kadroda tutma yolunda elinden gelen gayreti göstereceği bilinen bir gerçek.

DeMar DeRozan: Normal sezonu 23.5 sayı - 4.5 ribaunt - 4.0 asist ortalamalarıyla tamamlayan ve Toronto Raptors'un başarısında önemli bir pay sahibi olan DeRozan'ın önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacağı Raptors'un takım kurgusunu nasıl şekillendireceği açısından oldukça önemli. Yakın kaynaklar DeRozan'ın kontrat yenileme yanlısı olduğunu söylese de, Bryant sonrası SG pozisyonunu nasıl dolduracağı merak konunsu olan Lakers'ın da DeRozan'a talip olmasını mantıklı geliyor. 

Mike Conley: Sezonu 15.3 sayı - 6.1 asist ortalamalarıyla tamamlayan Grizzlies guardı, point guard arayışı içindeki takımlar için bir numaralı aday denilebilir. Maksimum kontrat beklentisi olduğu bu transfer sezonunda, kariyerinin tamamını geçirdiği ve son üç sezon "top" yaptığı Grizzlies'tan bu sezon artık ayrılması beklenen Conley için Mavericks'in en ciddi aday olduğu belirtiliyor. Rose'un transferi sonrası Knicks'in aradan çekilmesi ardından Spurs ve Pacers'ın da peşinde olduğu Conley'nin birden fazla cazip teklif arasında işinin çok kolay olmayacağını düşünüyoruz. 

Bu beş isim haricinde de birçok dikkat çekici yıldızın bu sezonki free agent savaşlarına dahil olacağı aşikar. Rajon Rondo, Dwayne Wade, Bradley Beal, Harrison Barnes, Al Horford, Dwight Howard, Andre Drummond ve Pau Gasol'ün de sona erecek kontratları sonrası ilgi odağı olacağı Free Agent sezonundaki gelişmeleri merakla bekliyoruz. 

2 yorum:

  1. Biz bu satırları yazdığımız sırada DeRozan'ın da Raptors'ta kalacağı açıklanmış. Yine de 1 temmuzu beklemekte fayda var.

    YanıtlaSil
  2. Bu isimlerden sadece Conley takım değiştirir bana kalırsa

    YanıtlaSil