12 Ocak 2014 Pazar

TOP16'da ilk galibiyetimizi kim alacak?

Turkish Airlines Euroleague’de TOP16 gruplarının ikinci maçları geride kalırken temsilcilerimizin henüz galibiyet sevinci yaşayamamalarını üzüntüyle seyretmekteyiz.TOP16’da Toplam 6 maça çıkan Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital aldıkları 2’şer yenilgiyle gruplarının dibinde kendilerine yer bulurlarken, Top16’daki mücadelenin giderek sertleşmesi, asıl mücadelenin şimdi başlıyor olacağı savımızı da doğrulamış oldu. İkinci maçlar özelinde ise, mücadele eden 3 temsilcimiz 3 İspanyol takımı karşısında yenilgiler alarak Türkiye'ye de bu anlamda ağır bir hezimet yaşattılar.
 
 

İlk grupları lider kapatan CSKA, Barcelona gibi devleri parkeye gömen Fenerbahçe Ülker, TOP16 grubuna fikstürün de verdiği dezavantajla kötü bir başlangıç yaptı. İlk maçında Olympiakos deplasmanında kritik son 3 dakikayı oynayamayan ve oyundan kopan sarı lacivertliler, Ülker Arena’da konuk ettikleri Barcelona karşısında da son topu kullanamayınca 73-76’lık bir yenilgi aldılar. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta, pota altını bir türlü etkili kullanmayan Fenerbahçe Ülker, Melih Mahmutoğlu’nun ekstra sayılarla skora katkıda bulunduğu maçı Bogdanovic ve Emir’in düşük dış şut yüzdeleri sonrası kendi lehine çeviremedi. Maç boyunca 0/9 üç sayı isabetiyle oynayan ikili, sarı lacivertlilerin momentumu çevirme fırsatlarını geri teperken, son top da Bogdanovic’in elinde kaldı. Son saniyelere 3 sayı geride giren ve Barcelona’ya faul yapma fırsatı vermeden topu Bogdanovic ile buluşturan Kanarya, Hırvat forvetin 2 metre yakınında hiçbir rakip olmamasına rağmen isabet sağlayamaması sonrası maçı uzatmaya götüremedi ve gruptaki ikinci yenilgisini aldı. Fenerbahçe’de pota altı sıkıntısı ve girmeyen 3lükler dışında Linsa Kleiza’nın da performansı tepki toplarken, Litvanya’lı yıldızın iyi geçen bir Eurobasket turnuvası sonrası sarı lacivertli forma altında henüz bekleneni verememiş olması bizleri şaşırtmakta. Fenerbahçe bir sonraki maçını İspanya’da Unicaja Malaga ile yapacak ve TOP16’daki ilk galibiyetimizi alan temsilcimiz olmaya çalışacak.

Galatasaray Liv Hospital ise iki haftadır güçlü rakiplerine karşı zaman zaman oyunda momentumu değiştirecek performansı sahaya yansıtmasına rağmen, ikinci maçlar sonunda 2’de 0 yapmaktan kurtulamadı. Furkan ve Bonsu’yu sakatlıkları nedeniyle Madrid’e götürmeyen sarı kırmızılılar maçın büyük bölümünü 4 kısa oynarken, oyunun belirli bölümlerinde bu dezavantajı avantaja çevirmeyi başardılar. Tabi karşıdaki takım Real Madrid olunca maçın belirli bölümlerinde iyi oynamak yetmedi. Özellikle Real Madrid’in ikinci çeyrekte açtığı farkı kapatmak için ekstra bir performans göstermesi gereken Galatasaray, final periyodunda Erceg’in mücadelesi ve Cenk’in 3 sayı isabetleriyle bu ekstrayı bulsa da yeterli olmadı. 14 sayıya kadar çıkan farkı ard arda gelen üçlüklerle 4’e kadar indiren sarı kırmızılılar rakibin tecrübesine karşı daha hızlı bir geri dönüş yapamayınca, sahadan 89-84 yenik ayrıldılar. Galatasaray’ın nispeten dar bir rotasyonla Real Madrid’e karşı direnç gösterebilmesi taraftarlarını ümitlendirirken, sakatların geri dönüşleri sarı kırmızılı temsilcimizin sonraki maçlardaki performansı üzerinde etkili olacak. Haftaya Abdi ipekçi’de Lokomotiv Kuban’a karşı alınacak bir galibiyet Cimbom’u uzaklaştığı ilk dört hedefi için tekrar morallendirebilir.
Ve Anadolu Efes, Barcelona karşısında yaşanan hezimet sonrası ilk galibiyeti almak için bir diğer İspanyol Unicaja Malaga karşısına çıkmıştı Efes. Hücum anlamında yine sahada gördüklerimiz bizi çok tatmin etmese de, savunmadaki gayret ve beraberinde üçüncü çeyreğin sonunda Birkan ve Hopson’un basketleriyle birlikte final periyoduna 5 sayılık üstünlükle girildi. Biz galibiyet umuduyla final periyodunu beklerken, Efes bu sene birçok maçta olduğu gibi bizleri üzmeyi başardı. Lacivert beyazlılarda oyun kurucu sıkıntısı birçok maçta olduğu gibi bu maçta da baş gösterdi. Oyunu kimin kurduğu, nasıl bir set oynandığı, ya da böyle bir setin var olup olmadığı soruları tekrar gündeme geldi. Planinic’in 20 dakikada 2 sayı, 2 asistlik muhteşem (!) performansı ile Türkiye’ye tatil amacıyla mı geldiği konusundaki şüphelerimiz artarken, Hopson ve Birkan dışındaki pozisyonlardan skora yeterli katkı gelmedi. Mevcut rotasyonda geçen sezon yerden yere vurulan Savanovic’in takımın ayakta kalan isimlerinden biri olması Efes’in sıkıntısını ortaya açık şekilde koyuyor. Efes Perşembe akşamı Atina deplasmanına gidiyor. Sonuç şimdiden belli gibi.

0 comments:

Yorum Gönder