21 Nisan 2013 Pazar

P.Karşıyaka - A.Efes maçı neden ertelenir?

Anadolu Efes'in cuma akşamı Abdi İpekçi'de Olympiakos'u yenerek seriyi beşinci maça uzatması sonucu normalde pazartesi günü oynanması gereken Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes maçı ileri bir tarihe ertelendi. Gerekçe ise önümüzdeki hafta iki takımın da oynayacakları Avrupa Kupası maçları. Anadolu Efes THY Euroleague'de çeyrek final beşinci maçında deplasmanda Olympiakos'un konuğu olacakken, yakın saatlerde Pınar Karşıyaka EuroChallenge Cup Final Four'u yarı final maçına çıkacak.
Peki cuma günü oynanacak maçlar için pazartesi maçının iptal edilmesi ne kadar mantıklı? 

Anadolu Efes gibi Euroleague oynamaya alışmış, rotasyonu geniş bir takımın 4 gün sonra oynanacak bir maç için dinlenmeye ihtiyacı var mı? Ya da olaya Pınar Karşıyaka cephesinden bakacak olursak, bir Avrupa Kupası Final Four'u öncesi maç yapmadan geçen iki haftalık süre takımı gerçekten olumlu mu etkileyecek? Tüm bu soruların cevabında federasyonun verdiği kararla hem fikirseniz, o zaman bir de rakipler ne yapmış ona bakalım.
Öncelik Euroleague'e. Olympiakos da tıpkı Efes gibi zorlu bir seri yaşıyor. Peki onlar bu zorlu maratonda ligde ne yapıyorlar? Hemen söyleyelim, Olympiakos yarın kendi sahasında Panelefsiniakos ile karşılaşacak. Herhangi bir erteleme falan söz konusu değil. Bir de Karşıyaka'nın rakiplerine bakacak olursak, cuma günü karşılaşacağı Alman EWE Basket çarşamba günü aldığı Bayreuth yenilgisinin hemen ardından dün de Telekom Basket karşısına çıktı. Fransa Ligi lideri Gravelines yine dün ASVEL'i ağırlarken; Final Four'daki diğer rakip Rus Krasnie Krilya bugün zorlu rakibi CSKA Moskova'yı ağırlayıp son saniye üçlüğü ile 66-68 yenildi.
Uzun lafın kısası, cuma günkü önemli Avrupa maçları öncesi iki takımımız için de bir dinlenme süresi yarattık. Bu tip maratonlarda bir hafta maç yapmamak takımı diriltir mi ya da maç kondisyonuna olumsuz etki mi yapar bilinmez; fakat rakiplerimizin bizim kafa yapımızda olmadıkları, böyle düşünmedikleri açık.

0 comments:

Yorum Gönder