29 Nisan 2013 Pazartesi

Kaf Kaf kupayı hediye etti: 76-77


EuroChallenge Cup Final-Four final maçında Karşıyaka Arena'da Rusya'nın Krasnye Krylia takımını konuk eden Pınar Karşıyaka 3.çeyrekte 17 sayı öne geçtiği maçı inanılmaz şekilde kaybederek ikincilikle yetindi. Tıklım tıklım dolu tribünler önünde ve muhteşem bir taraftar desteği altından maça başlayan Kaf Kaf ribaundlardaki etkisiliğine rağmen, Aminu ve Dixon'ın sayılarıyla ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı.
 İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken 13. dakikada gelen Ufuk Sarıca molası sonrası Mutaf ve Ümit'in sayılarıyla canlanan Karşıyaka farkı çift hanelere çıkardı ve devreyi 46-34 önde tamamladı. Soyunma odası dönüşü de hakim oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka gardı düşen Krasnye Krylia karşısında ard arda sayılar bularak farkı 17 sayıya çıkardı: 53-36. Bu dakikada tribünlerden gelen bir su şişesi nedeniyle maç 4-5 dakika dururken, duraklama adeta Kaf Kaf'ın ritmini bozdu. Oyun tekrar başladıktan sonra sayı bulmakta zorlanıp potasında dış şutlar bulan yeşil kırmızılılara Ufuk Sarıca'nın aldığı mola da fayda etmeyince çeyrek sonunda Collins'ten gelen üç sayı isabeti sonrası final periyoduna gelindiğinde fark sadece 1 sayıydı: 55-54. Bu üçlük aynı zamanda maçı 18 sayıyla tamamlayacak olan Collins'in ilk saha içi isabetiydi. Final çeyreğine Maxim Mutaf'ın 3lüğüyle başlayan Kaf Kaf, bozulan ritmi tekrar kazanmaya çalışsa da, savunmada düşen direnci yüzünden farkı tekrar açmayı başaramadı. Son 5 dakikaya girerken Ümit'in mucizevi üçlüğü tribünleri de tekrar havaya soksa da, Collins'ten arka arkaya gelen 3 üç sayılık isabet önce skora dengeye getirdi, ardından da Rus ekibini öne geçirdi: 73-76. Collins'in üçlükleri el üzerinden bile olsa aynı oyuncudan arka arkaya gelen bu isabetlerde Karşıyaka savunması tam anlamıyla sınıfta kaldı. 48 saniye kala Dixon'ın üçlüğü tekrar dengeyi sağlarken, 12 saniye kala yine bir hücum ribaundu sonrası yapılan faullerin birinde isabet sağlayan Wilson skoru 76-77 yaptı. Son hücumda topu içeri geçiremeyen ve Diebler ile zorlama bir şut deneyen Karşıyaka isabet sağlayamayınca çok yaklaştığı kupayı kendi elleriyle rakibine hediye etti.
Rus temsilcisinde Chester Simmons 18 sayı ile F4 MVP'si seçilirken, DeJuan Collins 17si son 11 dakikada olmak üzere 18 sayı, 4 asist, eski Karşıyakalı Andre Smith 14 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Pınar Karşıyaka'da ise Robert Dixon kaçırdığı 5 serbest atışa rağmen 23 sayı, 6 asist, 5 ribaund ile en etkili isim olurken, Can Maxim Mutaf 16 sayı, Alade Aminu 12 sayı, 5 ribaund ve Will Thomas 10 sayı, 4 ribaund ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder