1 Şubat 2013 Cuma

Efes'ten İspanya'da önemli galibiyet: 73-78


Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, gruptaki altıncı maçında deplasmanda Unicaja Malaga'yı  73-78'lik bir skorla mağlup ederek beşinci galibiyetini elde etti ve grupta ikinci sıraya yükseldi. 3. çeyrekte farkı 16 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, baskılı savunmaya iyi hücum edemeyerek geriye düşen Efes, son dakikaları iyi oynayarak önemli bir deplasman galibiyeti elde etti. Bir sonraki maçta İstanbul'da Real Madrid'i konuk edecek olan lacivert beyazlılar böylece grup maçlarının ilk dervresini lider kapatma şansını da yakaladı.

Maça hızlı başlayan Anadolu Efes 3.5 dakika içinde 4-10'luk üstünlüğü yakalasa da Marcus Williams ve Luka Zoric'in sayıları Malaga'yı oyuna ortak etti. Çeyreğin son 3 dakikasına 16-14 İspanyol ekibi üstünlüğüyle girilirken, Barac, Lucas ve Vujacic'in sayılarıyla 0-8'lik bir seri yakalayan Anadolu Efes çeyreği 16-22 önde bitirdi. İkinci çeyreğe de Vujacic'in 4 sayısıyla başlayan Efes farkı çift hanelere çıkarırken, oyunun kontrolünü de eline geçirdi. Savunmada Malaga'nın oyun düzenin bozan temsilcimiz, hücumda da önce Semih ardından da Kerem Gönlüm ile etkili olarak devreyi 28-38 önde tamamladı. 
Soyunma odasından da istekli dönen Anadolu Efes, 3 dakika içinde yakaladığı 3-9'luk seri ile farkı 16 sayıya çıkardı: 31-47. Farkın açılması Unicaja Malaga'yı baskılı savunmaya zorlarken, Efes'in baskılı saavunma karşısında zorlanması, Malaga'da da Urtasun ve Zoric'in sayıları sonrası fark giderek kapandı ve çeyrek sonunda Marcus Williams'ın buzzer-beater'ı sonrası son 10 dakikaya girilirken fark 1 sayıya kadar indi: 54-55. Son çeyreğe iki takım da sert savunmalarla başladı. Anadolu Efes pota altında Semih-Kerem Gönlüm ikilisine şans verirken bu ikilinin getirdiği sertlikle rakibinin üçüncü çeyrekteki hızını kesti. İlk 4.5 dakika 58-62 Efes üstünlüğüyle geçilirken Calloway'in ard arda 5 sayısı Malaga'yı 63-62 öne geçirdi. Son 3 dakikaya 66-66 eşitlikle girilirken son dakikalarda sazı eline alan Farmar'ın sayı ve asistleri son 50 saniyeye girilirken Efes'i 69-74 öne geçirdi. Kalan sürede Unicaja Malaga farkı kapatmak için gerekli sayıları bulamayınca eline geçirdiği şansları iyi değerlendiren Anadolu Efes sahadan 73-78 galip ayrıldı. 
Anadolu Efes'te Jordan Farmar özellikle son dakikalarda aldığı insiyatif ve 15 sayı, 5 asistlik performansıyla galibiyete önemli katkı yaparken, Kerem Gönlüm 13 sayı, 10 ribaund ile double double yaptı. Semih Erden ise 11 sayı, 5 ribaund ile çift hanelere ulaşan bir diğer Efes'li oldu. Unicaja Malaga'da ise 20 sayı, 5 ribaund ile Luka Zoric, 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile Earl Calloway  ve 15 sayı, 6 asist ile Marcus Williams en etkili isimler oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder