12 Aralık 2012 Çarşamba

Ligin zirvesine Anadolu darbesi!

Beko Basketbol Ligi'nde 7.haftaya damgasını vuran iki ekip Pınar Karşıyaka ve TED Kolejliler oldu. Haftanın en dikkat çekici maçında kendi sahasında yenilgisiz lider Galatasaray Medical Park'ı konuk eden Pınar Karşıyaka son çeyrekteki mükemmel savunma performansıyla rakibini 72-69 yenerken zirve yarışındaki iddiasını bir kez daha gösterdi. Pazartesi günü Ankara'da oynanan maçta ise Anadolu Efes'i konuk eden TED Ankara Kolejliler maçı geriden gelerek 86-85 kazanarak büyük bir sürprize imza attı ve ligin zirvesini karıştırdı. 


Haftanın maçında Karşıyaka Arena'da seyircisinin büyük desteği altında Galatasaray'ı konuk eden Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra sarı kırmızılıların da Arena'dan çıkmasına izin vermedi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın büyük bölümünü önde götüren Galatasaray, pota altında Ndong ve özellikle de Ender'in yüzdeli dış şutları ile son çeyreğe 59-52 önde girdi. Son çeyrekte taraftarının ateşlemesiyle savunmasını iyive sertleştiren Pınar Karşıyaka Bora'nın ekmeğini taştan çıkartarak kazandırdığı sayılar ve Dixon'un sazı eline alması sonrası son birkaç dakikada yakaladığı skor üstünlüğünü maç sonuna kadar taşıyıp sahadan 72-69 galip ayrıldı. Pınar Karşıyaka'da Robert Dixon 27 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Bora Hun Paçun da 12 sayı, 10 ribaund, blok ile double double yaptı. 6/9 üç sayı isabetiyle 20 sayı, 6 asist kaydeden Ender Arslan da Galatasaray Medical Park'ın en skoreri oldu. 

Pazartesi günü oynanan maçta ise TED Ankara Kolejliler, Anadolu Efes karşısında adeta bir mucizeye imza attı. Güçlü rakibi karşısında ilk çeyreği 16-30 geride kapatan, ikinci çeyrekte de bir ara 18 sayı geriye düşen TED Kolej, Penney'nin devreye girmesiyle soyunma odasına giderken farkı 7 sayıya indirdi: 36-43. İkinci yarıda Plisnic ve Stanojevic'in de devreye girmesiyle farkı kapatan Ankara temsilcisi, son 10 dakikaya 65-61 önde girerken, büyük heyecan içinde geçen son anları iyi değerlendiren ev sahibi sahadan 86-85 galip ayrıldı. TED Ankara Kolejliler'de Kirk Penney 25 sayı, 5 asist ile yıldızlaşırken, Vanja Plisnic 18 sayı, 6 ribaund ve Jovo Stanojevic 17 sayı, 6 ribaund ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. Anadolu Efes'te ise Kerem Gönlüm ve Jordan Farmar'ın 19'ar sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder