30 Aralık 2012 Pazar

El Clasico'da lider devrildi


İspanya'da haftanın maçında karşı karşıya gelen iki İspanyol devi Regal Barcelona ve Real Madrid basketbolseverlere tam bir basketbol ziyafeti yaşattı. El Clasico'ya namağlup gelen Real Madrid'in son 3 lig maçını kaybeden ve Play-Off'a girme hakkını zora sokan Regal Barcelona'ya konuk olduğu muhteşem maçta basketbol kalitesi üst seviyedeydi. Tecrübeli guardı Juan Carlos Navarro'nun önderliğinde özellikle üçüncü çeyrekteki oyunuyla maçı koparan ev sahibi ekip sahadan 96-89 galip ayrılırken aynı zamanda ezeli rakinin namağlup ünvanına da son vermiş oldu. Barcelona aynı zamanda 15. maçında 8. galibiyetini elde ederek ilk 8 dışına çıkma tehlikesini bu haftalık atlatmış oldu.


Karşılıklı sayılarla geçen ilk çeyreği 23-20, devreyi ise 45-44 önde tamamlayan Regal Barcelona, üçüncü çeyrekte taraftarının da itici gücüyle farkı açmaya başladı. Navarro'nun inanılmaz şut yüzdesi, Tomic'in pota altı etkinliği, Pete Mickeal ve Erazem Lorbek'in skor katkısıyla final periyoduna 73-64 önde giren ev sahibi ekip, son çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı. Fernandez ve Rodriguez'in sayılarıyla son periyotta tekrar canlanan Real Madrid oyuna dengeyi getirmek için umutlansa da, kritik anlarda tekrar ortaya çıkan Navarro'dan gelen sayılar Barcelona'nın sahadan 96-89 üstün ayrılmasını sağladı. 
Regal Barcelona'da Juan Carlos Navarro 5/5 üç sayı, 7/8 2 sayı, 4/4 serbest atış isabetiyle 33 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Pete Mickeal 2/2 üç sayı isabeti ve 15 sayı kaydetti. Real Madrid'te ise Rudy Fernandez'in 18 sayı, 5 ribaund, 5 top çalma ve Sergio Rodriguez'in 17 sayı, 5 asistlik performansları galibiyete yetmedi.

1 yorum:

  1. Barcelona bu maçtan sonra olayı ciddiye almaya başlar tekrar ve ligi ilk 3te bitirir

    YanıtlaSil