11 Haziran 2012 Pazartesi

Şampiyon BEŞİKTAŞ MİLANGAZ!


Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu şampiyonu, Play-Off final serisinin altıncı maçında Anadolu Efes'i 80-76 mağlup ederek seride 4-2'lik üstünlüğü sağlayan Beşiktaş Milangaz oldu. kara Kartallar böylece Türkiye Kupası ve EuroChallenge Cup'ın ardından ligi de kazanarak 3'te 3 yapmış oldular. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki altıncı maç büyük bir çekişmeye sahne olurken, iki takım da maç boyunca oyunu koparacak farklara ulaşamadı. Başa baş devam eden son çeyrekte Arroyo ve Serhat'ın kritik üçlüğüyle 74-69'luk üstünlüğü elde eden Beşiktaş, Kerem'in akıl almaz üç sayılık isabetleri ve Serhat'ın kaçan serbest atışı sonrası maçın sonunda ecel terleri dökse de, Efes son hücum tercihini sıcak bilek Kerem yerine Vujacic ile kullanınca sahadan 80-76 galip ayrıldı ve 37 yıl aradan sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu oldu. 
Beşiktaş Milangaz'da Carlos Arroyo 18 sayı, 8 asist, 5 ribaund, Zoran Erceg ve Ersin Dağlı 15'er sayı, David Hawkins 10 sayı, 8 asist, 5 ribaund ve Pops Mensah Bonsu 10 sayı, 8 ribaund ile mücadele ederlerken, Anadolu Efes'te 6/9 üç sayı isabetiyle 22 sayı kaydeden Kerem Tunçeri'nin çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

7 yorum:

  1. Beşiktaşın bu şampiyonluguna çok sevindim

    YanıtlaSil
  2. kazanmayı hak etmişlerdi

    YanıtlaSil
  3. beşiktaş en son ne zaman şampiyon olmuştu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 kez olmuştu; o da 37 sene önce

      Sil
    2. sonra fenerbahçe neden Türkiye kupasını alamıyor :D

      Sil
  4. Evet, gerçekten de kazanmayı haketmişlerdi.

    YanıtlaSil
  5. seride beşiktaşı en çok zorlayan fenerbahçeydi. eğer ilk maç uzatmaya son saniye basketiyle gitmeseydi, beşiktaş çeyrek finalde elenecekti.

    YanıtlaSil