9 Haziran 2012 Cumartesi

Anadolu Efes'ten kılpayı galibiyet

TBL 2012 playoff serisi 5. maçında Anadolu Efes, büyük bir çekişmeye sahne olan maçta, rakibi Beşiktaş Milangaz'ı uzatma dakikalarının son saniyesinde Doğuş Balbay'ın alley hoop uyla 84-82 yenerek seriyi 6. maça taşımayı başardı.

 Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes takımı özellikle Vujacic ve içerden Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla etkili oldu. İlk çeyreği 15-12 lik skorla önde bitiren evsahibi ekip, ikinci çeyrekte de oyunu kontrol eden taraftı. Bir ara fark 8 sayıya kadar çıksa da Beşiktaş Milangaz oyunda kalmayı sürdürdü. Karşılaşmanın 18. dakikasında Zoran Erceg in üçlüğüyle ona ana kadarki en düşük fark olarak Beşiktaş Milangaz farkı 1 sayıya indirse de, son dakikada Mehmet Yağmur un aldığı teknik faul Beşiktaş'ın devreyi 38-33 geride kapatmasına neden oldu.



Beşiktaş Milangaz, bu sezon playofflarda sıkça gördüğümüz şekilde 3. çeyrekte mükemmel bir oyunla başladı. İlk birkaç dakika efes liderliği korumayı başarsa da daha sonra Carlos Arroyo ve David Hawkins in etkili oyununa içerden Ersin Dağlı da destek verince o ana kadar öne geçememiş olan Beşiktaş Milangaz farkı bir ara 11 sayıya kadar çıkardı. Moladan iyi dönen Anadolu Efes rakibini 2 defa üstüste top kaybına zorladı ve bir anda farkı önce 5, sonra da 1 sayıya kadar indirdi. Takımının sıkıştığı dakikalarda mola almayarak farkın erimesine göz yuman Ergin Ataman, son 3 saniyelik Beşiktaş hücumunda bu sefer oldukça mükemmel bir set çizdi ve David Hawkins'in Buzzer Beater üçlüğüyle Beşiktaş Milangaz 3. çeyreği 4 sayı farkla önde kapatmayı başardı. 4. çeyreğe Anadolu Efes takımı üstüste 2 üçlükle başlayınca maçı yeniden dengeye getirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen 4. çeyrekte, Beşiktaşın dar rotasyonu sebebiyle yorulan 5'ine, 3. çeyrekte nerdeyse hiç oynamayan dinlenmiş Kerem Gönlüm'ün etkili oyunu üstünlük kurdu. Ayrıca 3. çeyrekte kaşı açılan Pops Bonsu Mensah da uzun süre kenarda olunca Anadolu Efes önce rakibini yakaladı, sonra da maçı uzatmalara taşımayı başardı.

Uzatma dakikaları da karşılıklı basketlerle geçilirken, son 30 saniyeye Anadolu Efes 2 sayı farkla önde girdi. Son hucümda içeri penetre eden David Hawkins faul almayı başarmasına rağmen ilk atışını kaçırınca, ikincisi bilinçli bir şekilde kaçırdı. Pota altındaki karmaşada kendi ribauntunu almayı başaran David Hawkins, 3 saniye kala bir feyk sonrasında basket faul almayı başardı ve skoru dengeye getirdi. 37 yıl sonra beklenen şampiyonluğun gerginliğiyle serbest atışı kaçıran Hawkins sonrasında ribaunt mücadelesi esnasında top Beşiktaş Milangaz lı oyunculardan dışarı çıktı. Molada sahadaki en tecrübesiz oyuncu olan, günün en iyilerinden Mehmet Yağmur üzerinden, o ana kadar hiç sahaya girmeyen Doğuş Balbay ile hucüm taktiği veren Zouros galibiyetin en büyük mimarıydı. Anadolu Efes, Balbay'ın son saniye Alley Hoop uyla karşılaşmayı 84-82 kazandı.

1 yorum:

  1. 3 gün elimizden kaçtılar okadar.inadına totem yapmıştım ilzmememiştim bu kez maçı efes biralarla izlicem bakalım

    YanıtlaSil