16 Haziran 2012 Cumartesi

ACB'de şampiyon Regal Barcelona

İspanya Ligi ACB’de Play-Off final serisi beşinci ve aynı zamanda final maçında Barcelona’da karşı karşıya gelen İspanya’nın iki devinin mücadelesinden 73-69’luk galibiyetle ayrılan Regal Barcelona, Real Madrid karşısında seride skoru 3-2’ye getirerek 2011-2012 sezonu İspanya Şampiyonu oldu.
Final maçına iki takım da gergin ve temkinli başladı. Maçın hemen başında Barcelona’da Navarro’nun iki faulle oyun kenarına gelmesi ev sahibi ekibin planladığı oyun düzeni dışına çıkmasına neden olsa da, Real Madrid’in de hücumda etkisi olması sonucu
ilk 6 dakika 6-6’lık eşitlikle geçildi. Çeyreğin sonlarına doğru hücumda biraz daha ön plana çıkan Barcelona ilk 10 dakikayı 16-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Real skoru 16-16’ya getirse de Ingles ve Sada ile gelen basketlerle 8-0’lık bir seri bulan Barcelona seyirciyi de oyuna dahil ederek Real Madrid’e molayı aldırdı. Mola dönüşü, iyi savunma ve hızlı hücumlarla rakibine 0-8’lik bir seriyle karşılık veren konuk ekip devrenin bitimine 6 dakika kala tekrar oyuna dengeyi getirdi: 24-24. Bu dakikalarda sayı bulmakta zorlanan Barcelona ard arda gelen dış şutları da durduramayınca son 3.5 dakikaya 26-30 Real Madird üstünlüğüyle girildi. Bu dakikalarda Real Madrid’in seri yakalaması sonrası Barcelona’lı oyuncularda gerilen sinirler, çalınan her düdükte iki taraftan da gelen yoğun itirazlar, hakemlerin iki taraf adına da düdük çalarken iki – üç kez düşünmek durumda kalması ve bu durumun taraftara da yansıması maçın dengesini Barcelona tarafına doğru bozarken, pota altında özellikle Vazquez’in iyi pozisyon alarak bulduğu sayılar sonrası Regal Barcelona devreyi 39-34 önde tamamladı.
İkinci devreye Vazquez’in basketiyle başlayan Regal Barcelona, Lorbek’in üçüncü faulünü alıp kenara gelmesiyle endişelense de savunmada Vazquez’in pota altını iyi kapatması, hücumda da kaçan şutlar sonrası gelen hücum ribaundları ile 3.5 dakika içinde farkı 9 sayıya çıkardı: 46-37. Bu sürecin en iyi ismi Vazquez’i birkaç dakikalığına kenara alan Barcelona, bunun cezasını 0-8’lik bir Real serisiyle çekti. Bu seri sonrası oyuna tekrar Vazquez – Lorbek ikilisinin girmesiyle savunmasını sertleştiren Barcelona, oyunun ibresini tekrar kendi lehine çevirmeyi başardı. Karşılıklı serilerle iki tarafa gidip gelen oyunda çeyrek sonunda son hamleyi yapan taraf Regal Barcelona son 10 dakikaya 56-47 önde girdi. ACB’de sezonun şampiyonunu belirleyecek olan final periyoduna 0-6’lık bir seriyle giren Real Madrid 2 dakika için rakibine mola aldırdı: 56-53. Mola sonrası karşılıklı sayılarla skorun 60-55’e gelmesi sonrası, sert savunmalar, titreyen bilekler, top eldeyken canlanan toplar skor üretimini engellerken, bitime 2 dakikaya 64-59 ev sahibi ekip üstünlüğüyle girildi. 1:10 kala Carroll’dan gelen kritik üç sayı ile Real Madrid farkı 2 sayıya indirirken, son dakika içinde Real Madird’in ardarda üç sayılık isabetlerine rağmen  başarılı hücumlarla son saniyeleri iyi kullanan Regal Barcelona, sahadan 73-69 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

3 yorum:

  1. barcelona her spor dalında isminden söz ettirebiliyor helal olsun. sanırım bu yüzyılın sonuna kadar da söz ettirmeye devam ederler :D

    YanıtlaSil
  2. Barcelona gibi takım var mı :D

    YanıtlaSil