11 Ağustos 2018 Cumartesi

Yunanistan'ı yenen yıldızlar 2'de 2 yaptı

FIBA U18 Europe Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci grup maçında Yunanistan ile karşılaşan Milli Takımımız kötü başlayıp bir ara çift hanelerle geri düştüğü maçta final periyodundaki performansıyla sahadan 79-74 galip ayrılıp 2'de 2 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısını 44-53 geride tamamlayan millilerimiz, ikinci yarıda Sarper David Mutaf ve Alperen Şengün'ün skordaki etkinlikleri ve Adem Bona'nın savunmaya hareket getirmesiyle canlanarak 79-74'lük bir galibiyetle grup liderliği yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

FIBA U16 Europe Türkiye - Yunanistan maç sonu

Karşılaşmanın ilk yarısı yüksek skorlu bir mücadeleye sahne olurken, millilerimizde topun yeterince pota altına inmemesi skor üstünlüğünü elde etmemizin önüne geçti. Topu 5 numaraya indirip Alperen & Furkan ikilisini kullandığımızda Yunanistan'a karşı ciddi bir üstünlük sağlayabilecek olmamıza rağmen, dış şutlardaki ısrarımız ve düşük yüzdeli şutlar Yunanistan'ın skorda öne fırlamasını beraberinde getirirken, rakip kısaların savunmamızı kolayca geçmesi ilk devrede potamızda kolay sayılar görmemize neden oldu. Kısalarımızın çabuk geçilmesi ve isabetsiz dış şutlar sonrasında savunmada dengesiz yakalanmamız çok sayıda faul yapmamızı da beraberinde getirirken, Yunanistan bu faulleri fırsata çevirip ilk yarıda kaydettiği 53 sayının 20'sini serbest atış çizgisinden kaydetti ve karşılaşmanın ilk 20 dakikasını 53-44 önde tamamladı.


Soyunma odası dönüşü ilk yarıda üçleyen Furkan'dan sonra Alperen'in de faul problemine girmesiyle çeyrek boyunca bu ikiliyi kenarda bekletmek durumunda kaldık. Bu moral bozukluğu birkaç içinde farkın çift hanelere çıkmasına neden olurken, bu durumu üzerinden çabuk atan milliler ilk yarının aksine geri daha hızlı koşmaya başlayıp, David Sarper'in dışarıdan sayıları, 5 numaraya geçen Adem'in de pota altındaki etkinliğiyle skora ortak olmaya başladılar. Adem özellikle savunmadaki blok tehdidiyle Yunanistan hücumlarını frenlerken, farkın çift hanelerden geri gelmesinde önemli rol oynadı. Final periyoduna 59-66 geride giren milliler pota altında Alperen'i daha fazla kullanmaya başlarken, mücadele gücünün de giderek artması farkın hızla kapanmasını sağladı. İlk yarıda yediği 53 sayının ardından ikinci yarının ilk 17 dakikasında potasında sadece 17 sayı gören millilerimiz, bitime 3 dakika kala Tibet Deniz Görener'in takip smacı ile 73-71 öne geçerken, son 20 saniyeye de 75-74 önde giren takımımız kalan süredeki taktik faulleri iyi değerlendirip sahadan 79-74 galip ayrıldı ve gruptaki ikinci maçında da galibiyet elde etti. 

Yıldız Milli Takımımızda Sarper David Mutaf 22 sayı - 2 asist - 2 top çalmayla en skorer ismimiz olurken, özellikle üçüncü çeyrekteki kırılma anlarında kaydettiği sayılarla galibiyette önemli rol oynadı. Benzer şekilde Alperen Şengün de 14 sayı - 8 ribaundunun yanında final periyodunda farkın kapanmasındaki kilit isimlerin başında geldi. Millilerde ayrıca Yakup Evren Ekinci 10 sayı - 5 asist - 3 top çalma, Tibet Deniz Görener 9 sayı - 7 ribaunt - 3 asist ve Adem Bona da 4 sayı - 8 ribaunt - 4 blokla galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. 

8 yorum:

  1. Millilerimiz çok güzel geri dönüş yakaladı. Türkiye'nin genel stratejisi bu aslında ilk yarı fazla zorlamıyorlar. İzlediğim çoğu maçta sonradan açılıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. strateji mi yoksa yumurta kapıya dayanınca işe geçme mi bilmiyorum ama her maç stres yaşıyorm.

      Sil
  2. Millileri tebrike ederim fakat biraz daha iyi olabilirdik. en başından beri maçı önde görütme şansımız vardı

    YanıtlaSil
  3. Türk milli basketbol takımının başına obrodoviç hoca gelse Dünya şampiyonu oluruz valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında mantıklı bir söylem. ama oyuncular arasındaki farklılıkları da göz ardı etmemek lazım.

      Sil
  4. Ben daha iyi bir sonuç bekliyordum skor anlamında neyse ki üçüncü çeyrekte iyi bir ivme yakaladı ve galibiyete kavuştu :)

    YanıtlaSil
  5. Türkiye'nin 2.yarı açılmaları gerçekten insanı heyecana sokuyor. Bu tarz maçları severek izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben artık alışkınım heyecan olmuyur. hatta ilk çeyreklerde nede olsa yavaş oynayacaklar diye açmıyorum maçları

      Sil