4 Ağustos 2018 Cumartesi

Lebron James & Donald Trump 2. raund

ABD Başkanı Donald Trump'ın sınır tanımaksızın yaptığı sataşmalardan spor dünyası bir kez daha nasibini aldı. Trump bu sabaha karşı Twitter hesabından paylaştığı demeçte LeBron James'in açtığı okul ve Don Lemon'la yaptığı röportaj hakkında iddialı bir yorum yaparak "LeBron James televizyondaki en aptal adam, Don Lemon'la röportaj yaptı. Lemon LeBron'u zeki gösterdi ki bu hiç kolay değil. Mike'ı (Michael Jordan) seviyorum" cümlelerini kullandı. Birçok basketbolsever bu postun altında yaptıkları yorumlarla Trump'a tepkilerini gösterirlerken, önemli bir kesim Trump'ın bu tweet'ini daha önce de bu ikilinin tartışmasını beraberinde getiren, ırkçı yaklaşımının bir uzantısı olarak nitelendirdi. 

Lebron James - Donald Trump atışmasında ikinci raund

Hatırlanacağı üzere henüz birkaç gün önce eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama yine Twitter'dan yazdığı postta eşi ve kendisinin Lebron James ve açtığı okulla ilgili takdir dolu sözlere yer verip "ABD'deki çocuklar saha içi ve dışında böyle bir rol modele sahip oldukları için çok şanslılar" açıklamasında bulunmuştu. LeBron ise okulunun açılışında Trump'ın Amerikan halkını bölmek için uğraştığını ve onunla aynı masaya oturmayacağını belirtmişti.

11 yorum:

  1. trump son aylardaki çıkışları ile abddeki sporseverler tarafından hiç sevilmiyor hatırlarsanız birkaç ay önce amerikan futbolu maçlarında milli marşlarda yere çöken birkaç sporcuyla başladı bu tartışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Devletin başında olan birisi nasıl bu tarz yorumlarda bulunabilir anlayabilmiş değilim. Aynısı bizim ülkede de yapılıyor. Amerika gibi büyük bir devletin başındasın ve basketbolculara sataşıyorsun yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yıllarda devlet başkanlarının bu şekilde çıkış yapması nedense çok rastlanır olmaya başladı.

      Sil
  3. Bu Trump ABD tarihindeki en değişik başkanlardan bir tanesi bence üstelik bana kesin ırkçı bu konuşmalarından belli oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Klasik trump ,abd tarihinin belkide en saçma başkanıdır kendisi.Ne yapsa yeridir diyede eklerim.Eski kafalı geri kalmış bir insanı abd ye başkan yaparsan her ağzına geleni sayar söyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçma bir başkan ama bush kadar tehlikeli değil. geçenlerde bir tenisçi ile daha da atışıyordu mesela.

      Sil
  5. Trump'ın kendisinin devleti yönettiğini sanmıyorum.Arkasında kesinlikle başka güçler var.LeBron james'in oyunlarınıda karakterinide severim.Masaya oturmama konusunda doğru karar almış.

    YanıtlaSil
  6. ABD tarihinde gelmiş geçmiş en tehlikeli adamlardan bir tanesi trump. çünkü adamın ne yapacağınız kimse kestiremiyor.Yüzüne gülerken arkasını döndüğü anda ne tepki vereceğini bilemiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. trump çok da tehlikeyi değil. kontrol alınması kolay yaşlı sinirli amcalardan abd tarihinin en tehlikeli adamı bana göre bushtur.

      Sil
  7. lebron bugün bir tweet attı. muhtemelen yine alevlenecek bu tartışma.

    YanıtlaSil
  8. Bu adamın kafasını yaşamak istiyorum. ABD başkanlarının hiçbirisini sevmem fakat trump iğrenç bişey yani.

    YanıtlaSil