8 Temmuz 2018 Pazar

U17 Milli Takım Dünya beşincisi!

FIBA U17 World Cup Türkiye - Avustralya Mustafa KurtuldumFIBA U17 Dünya Kupası'nın son gününde Avustralya'yı zorlu bir mücadele sonrası 81-77 mağlup eden milli takımımız bu galibiyetle dünya beşinciliğini elde etti. Maç içinde üstünlüğün iki takım arasında sürekli olarak değiştiği mücadelede, final periyodunun başında eline geçirdiği skor üstünlüğünü maç sonuna kadar korumasını bilen gençlerimiz bir önceki turnuvadaki ikincilik sonrası bu kez de dünya beşinciliğini elde ettiler. Turnuvanın ilk günündeki Porto Riko mağlubiyeti nedeniyle ilerleyen turlarda eşleşme avantajını yakalayamayan milliler, çeyrek finalde turnuvanın finalisti Fransa ile eşleşerek belki de farklı bir rotada ilerleyip madalyaya ulaşma şansını da talihsiz bir şekilde tepmiş oldular. 

Beşincilik maçında özellikle alınan hücum ribauntları sonrası yakaladığı ikinci hücumlardaki pota altı sayılarıyla uzun bir süre geride götürdüğü maçtan hiç kopmayan millilerimiz maç boyunca tam 22 hücum ribaunduna imza attı. 3/19 gibi düşük bir üç sayı yüzdesiyle dış şutlarda kötü bir gün yaşadığımız maçta serbest atış çizgisinden de %56 (18/32)'da kalsak da, bu ikinci şans basketleri ve turnuva boyunca skor yükünü çeken Mustafa, Furkan, Alperen gibi isimlerin skoru sürüklemesi gençlerimize dünya beşinciliğini getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısını 35-38 geride tamamlayan U17 Mailli takımımız, final periyoduna 53-53 eştlikle girdiği maçta sahadan da 81-77 galip ayrıldı.

U17 Milli Takımımızda Mustafa Kurtuldum her ne kadar 1/7 gibi düşük bir üç sayı yüzdesinde kalsa da 20 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma ile en skorerimiz olurken, Furkan Haltalı 17 sayı - 8 ribaunt, Ömer Yasir Küçük 14 sayı - 3 asist - 2 top çalma, Alperen Şengün 13 sayı - 10 ribaunt - 2 blok ve Ömercan İlyasoğlu da 9 sayı - 9 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. 

4 yorum:

  1. Dün yaptığım yorumda takımımızın 5.olabileceğini belirtmiştim. Haklıda çıktım . Ancak beklediğimin aksine fazla fark olmadı. Kafa kafaya bir maç geçti.

    YanıtlaSil
  2. Eskiye nazaran artık basketbol milli takımlarımız daha iyi başarılar elde etmeye başladı inşallah daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
  3. Milli takımımızla gurur duyuyoruz dünyada beşinci olmak güzel birinci olması dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. Milli takımlarımı baya bi başarı elde etmeye başladı. devamını ve daha iyisini bekliyoruz.

    YanıtlaSil