9 Nisan 2017 Pazar

Bandırma'da kazanan Fenerbahçe oldu

Basketbol Süper Ligi'nde haftanın merakla beklenen maçında deplasmanda Banvit'in konuğu olan Fenerbahçe, beklenen çekişmenin yaşanmadığı ve baştan sona önde götürdüğü maçı 86-75 kazanarak ligin zirvesindeki yerini korudu. İlk 4 dakikadaki hızlı girişine rağmen sonrasında Fenerbahçe'nin maçın kontrolünü eline almasına engel olamayan Banvit ise üçüncü çeyrekte iyi bir geri dönüş yapsa da, bu sezonki sekizinci yenilgisini alarak Darüşşafaka Doğuş ile sürdürdüğü dördüncülük yarışında önemli bir yara aldı. 


Karşılaşmaya iki takım da yüzdeli hücumlarla başlarlarken, ilk beşte Udoh'un olmamasını kullanmak isteyen Banvit pota altından etkili oldu. Vidmar'ın içerden sayılarına Muric'in hücum ribauntları ve hareketliliğiyle bulduğu sayılar eklenince reklam molasına 14-9 önde giren Banvit, savunmada Fenerbahçe'ye boş atış imkanları verse de sarı lacivertlilerin düşük dış şut yüzdesi ev sahibe ekibin üstünlüğü korumasını sağladı. Kalinic'in riske edilip boş bırakıldığı, Bogdanovic'in ise normalde gözü kapalı attığı üçlük denemelerini kaçırması Fenerbahçe'nin ilk dört dakikada skora ortak olmasını engellerken, Vesely-Udoh ve Sloukas - Dixon değişikliği ile birlikte hem hücum hem de savunmada canlanan sarı lacivertliler 11-0'lık bir seri sonrası skor üstünlüğünü ele geçirerek çeyreği 20-15 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe Fenerbahçe Datome'nin isabetli şutlarıyla gelen sayılarla başlarken , Banvit Orelik'in basket faulü dışında isabet bulmakta zorlandı. Ev sahibi ekip uzun beşe dönen Fenerbahçe karşısında Vidmar'sız pota altına topu indirmekte zorlanırken, art arda Udoh, Bogdanovic ve Vesely'den gelen basket fauller sonrası 5 dakika geride kaldığında Fenerbahçe üstünlüğü 36-20'ye ulaştı. Bogdanovic ve Melih'in savunmasında devreye giremeyen Jordan Theodore'un ilk sayılarını 18. dakikada bulduğu ilk devrede toplam 9 top kaybı yapan Banvit, Vidmar'a yapılan taktik fauller sonrasında çizgiden de boş dönmeye başlayınca devre 46-28 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıda Fenerbahçe'nin 14-7'lik asist üstünlüğü dikkat çekerken, 7 hücum ribaundu yapan Banvit 1/6 üçlükte kalınca farkın açılmasına engel olamadı. 

Soyunma odası dönüşünde Banvit biraz daha istekli gözükürken, bu istek ve hareketlilik Fenerbahçe'nin henüz bir dakika dolmuşken dört faule ulaşmasına neden oldu. Bu 4 faulün üçünü yapan Vesely dört bireysel faulle benchin yolunu tutarken, Orelik'in üçlüğüyle 7-0'a ulaşan Banvit serisi Obradovic'e 2 dakika içinde molayı aldırdı. Vesely'den sonra Kalinic'in de acemice bir faulle dördüncü faulüne ulaşması Fenerbahçe'nin sahadaki fiziksel üstünlüğünü sona erdirirken; aynı maç başındaki gibi bu devre başında da hücum yüzdesi yüksek olan Banvit rakibinin faul hakkının doldurmasını da kullanarak 6.5 dakikada yakaladığı 23-9'luk seri sonrası farkı 4'e indirerek oyuna tekrar ortak oldu ve son 10 dakikaya 62-55 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Banvit pota altında Vidmar'ı iyi kullanırken, Filipovski'nin yaklaşık 9 dakika boyunca ilk beşi dinlendirmeden sahada tutması final periyodu için tehlike sinyaliydi. Son çeyreğe girerken belki de en çok dikkat çeken istatistik ise Jordan Theodore'un 4 sayı - 4 asistte kalmasıydı. 

Final periyodunun başında Banvit'te yorgunluk yavaş yavaş baş göstermeye başlarken, ev sahibi ekibin kaçan şutlar ve top kayıpları sonrası savunmaya koşamamasını fast breaklerle cezalandıran Fenerbahçe 6:40 kala skoru tekrar çift hanelere taşıyıp Filipovski'ye molayı aldırdı: 58-69. Dakikalar ilerledikçe iki takım da hücumları çeşitlendirip, yüzdeleri artırınca aradaki fark korunsa da, karşılıklı sayılarla oyun zevki yüksek bir mücadele izledik. Banvit'in tüm farkı kapatma çabalarına Fenerbahçe yüksek yüzdeyle cevap verince 10 sayı civarındaki fark maç sonuna kadar korundu ve Fenerbahçe sahadan 86-75 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe'de 18 sayı - 9 asist ile oynayan Bogdan Bogdanovic en skorer isim olurken, Ekpe Udoh 16 sayı - 6 ribaunt - 2 blok, Luigi Datome 13 sayı - 4 ribaund - 3 asist, Jan Vesely 11 sayı ve Bobby Dixon da 10 sayı - 5 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Banvit'te ise Gediminas Orelik 29 sayı - 4 ribaunt ile direnirken, son çeyrekte kenarda unutulan Gasper Vidmar 14 sayı - 7 ribaunt ile mücadele etti. Takım istatistiklerinde ise Banvit'in ribauntlarda 31-22'lik üstünlüğü bulunurken (14-3 hücum ribauntu), asistlerde Fenerbahçe 24-16'lık bir üstünlük yakaladı. 

0 comments:

Yorum Gönder