13 Temmuz 2016 Çarşamba

Yeni kuralla Hack-A-Dre sona erecek mi?

NBA'de son senelerde iyiden iyiye yapılma sıklığı artan taktik fauller ve "Hack-a-Shaq" taktiğinin önünü kesebilmek amacıyla kural değişikliğine gidildi. Önceki sene başlayan, maçın son iki dakikasında topsuz alandaki taktik faulleri teknik faulle cezalandırma uygulamasını iyileştirme yoluna giden NBA yönetimi, önümüzdeki sezonla birlikte bu kuralı genişletme kararı aldı. 2016-17 sezonuyla birlikte bu kural uzatmalarla birlikte tüm periyotların son iki dakikasında geçerli olacak.

Genişletilen yeni kuralın NBA'deki "Hack-a-Shaq" uygulamasını azaltacağı kesin de olsa, bu uygulamanın son iki dakikayla sınırlanması şüphesiz ki etkisini sınırlayacak. Sezon içinde Houston Rockets'tan McDaniels'ın Andre Drummond'a henüz üçüncü çeyreğin ilk 10 saniyesinde yaptığı beş faul ve sonrasında Drummond'un çeyreğin ilk 2.5 dakikasında 5/16 faul atarak kenara alınması olayını hatırladığımızda ("Hack-A-Dre"), bu kuralın etkisinin sınırlarını tartışabiliriz tabi ki. Videoyu izlediğinizde siz de hak vereceksiniz sanıyorum ki. 


Son olarak da sizi Nerlens Noel'in yine Andre Drummond'a yaptığı bir taktik faulün videosuyla başbaşa bırakalım. Bakalım yeni kural sonrası "Hack-a-Shaq" ya da "Hack-A-Dre"taktiği nasıl yaratıcılıklara gebe olacak?


1 yorum:

  1. Rockets'ın yaptığına engel olmak için daha kökten kurallar koymak lazım. Dünyanın neresinde olursa olsan tepki çekecek bir hareket. Kendi sahalarında olmasalar çok tepki çekerlerdi zaten.

    YanıtlaSil