12 Şubat 2016 Cuma

Euroleague'in sarı lacivert formalı kral ve kraliçeleri

Avrupa basketbolunun erkek ve kadınlarda takım seviyesindeki en büyük iki organizasyonu olan Euroleague'te zirve bir süredir temsilcimiz Fenerbahçe'nin erkek ve kadın takımlarınca domine edilmiş durumda. 


Erkeklerde Turkish Airlines Euroleague'te TOP16 turunun ilk yarısı geride kalırken, TOP16 grubunda oynadığı 7 maçın 7'sini de kazanan Fenerbahçe erkek basketbol takımı en yakın rakibi Lokomotiv Kuban'ın iki galibiyet önünde zirvenin sahibi oldu. Grup liderliğinin de en büyük adayı haline gelen sarı lacivertliler grubu ilk sırada bitirdikleri takdirde çeyrek finalde diğer grubun dördüncüsü ile eşleşerek Final Four yolunda önemli bir adım atmış olacaklar. 


Euroleague Women'da ise Normal sezon geride kalırken A Grubu'nda oynadığı 14 maçın 12'sinde sahadan galip ayrılan Fenerbahçe'li kadınlar grubu lider bitirdiler. Grup lideri olarak B Grubu dördüncüsü Polonyalı Wisla Can-Pack Krakow ile eşleşen Fenerbahçe rakibi karşısında 2 galibiyet aldığı takdirde Final Four biletini cebine koyacak. Galibiyet yüzdesi olarak Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile birlikte kupanın favorilerinden gösterilen sarı lacivertliler, böylece erkek takımıyla birlikte erkekler ve kadınlarda bu organizasyonun en başarılı takımı ünvanı durumundalar. 

2 yorum:

  1. Sonunu getirsinler bu sefer artık

    YanıtlaSil
  2. Diğer takımların kadrolarını da düşündüğümüzde bu sezon Fenerbahçe'den oldukça ümitliyim. Geçen sezonki başarının aşağısında kalmayacaklardır en azından.

    YanıtlaSil