20 Ekim 2014 Pazartesi

#Respect Royal Halı Gaziantep!

Beko Basketbol Ligi'nde ilk iki hafta geride kalırken ligin en dikkat çekici skorlarını alan takım hiç kuşkusuz Royal Halı Gaziantep oldu. İlk hafta kendi sahasında Anadolu Efes'i konuk eden Antep temsilcisi, çekişmeli maçı 65-63 ile kazanırken, bu akşam da Fenerbahçe Ülker Arena'da konuk olduğu Fenerbahçe Ülker'i de 66-70 ile yenmeyi başardı.
 
 
Coach Zdovc önderliğinde ligimizdeki birçok takım gibi yabancıların baskın olduğu bir kadro yapısına sahip Royal Halı Gaziantep, kaliteli yabancılar ve görev adamı yerlilerle iyi bir sinerji yakalamışa benziyor. Kadroya baktığımızda Colloway'in zekasını kullanarak takımı iyi yönlendirmesi, Higgins ve Harris'in skorer ve mücadeleci oyunları Royal Halı Gaziantep'in skor anlamında problem yaşamasının önüne geçiyor. Bunlara zaman zaman Williams ve Stevic'in katkıları ve bugün sahaya çok olumlu yansımasa da Ruzic'in mücadelesi eklenince takımın kaliteli ve etkili bir yabancı kadrosuna sahip olduğunu görüyoruz (Ruzic Türk statüsünde tabi). Bu beşliye henüz sakatlığı nedeniyle sahaya adım atmayan Domen Lorbek'in de katılacağını düşünürsek bu takımın daha çok can yakacağını rahatlıkla görebiliriz. Nispeten zayıf yerli rotasyonunda ise Altan dışında ciddi sure alan bir oyuncu bulunmuyor. Fakat Can, Tufan ve Gökhan'ın da süre aldıkları zaman bu süreleri değerlendireceklerinden kuşkum yok. Zdovc yerlileri daha çok takımın direncini yüksek tutmak ve yeri geldiğinde faul yapmak için kullansa da, bu kısa sürelerde gelecek katkılar Royal Halı Gaziantep için önemli olacaktır. Bir örnek vermek gerekirse bugün belki dikkatlerden kaçmıştır; ama maçın en kritik anlarından biri Erden'in bitime birkaç dakika kala aldığı hücum ribaunduydu diyebiliriz. Fakat Ruzic'i saymazsak iki maç boyunca Türk oyunculardan sadece Altan Erol'dan 7 sayı katkısı gelmesi de Antep ekibi için önemli bir "eksi" durumunda.  
Sonuç olarak Royal Halı Gaziantep ligin ilk iki haftasında bize zevk veren bir basketbol sahaya koydu ve ikide iki yapmayı sonuna kadar haketti. Zdovc ve öğrencileri ligin şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'i sırayla yenerek bu zorlu yarışta her zaman var olacaklarının sinyallerini verdiler. Şimdi sıra bu ritmi sürekli canlı tutmaya geldi. İzleyip göreceğiz.

0 comments:

Yorum Gönder