26 Ekim 2014 Pazar

Geri dönüşlerin haftası

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasının açılış gününde dikkati geriden gelen takımların performansları çekti. Bu maçlardan ilkinde Ankara’da oynanırken Uşak Sportif’i konuk eden Rönesans TED Ankara Kolejliler, 3.çeyreğin ortasında 42-53 geride olmasına rağmen, farkı yavaş yavaş eriterek son çeyrekte üstünlüğü eline geçirdi ve sahadan 88-84 galip ayrılmasını bildi. Gatens ve Tucker’ın yağmur gibi gelen dış şut isabetleriyle oyundaki üstünlüğü eline geçiren TED Kolej böylece Uşak Sportif’i de ligin dibine doğru itmiş oldu.


Günün bir diğer geri dönüşünü gerçekleştiren takım ise Gaziantep deplasmanından 81-88’lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş İntegral Forex oldu. İlk yarıyı 50-40 geride kapatan Kara Kartal, üçüncü çeyrekteki 13-27’lik seri sonrası üstünlüğü eline aldı. Final periyodunda da skoru bırakmayan Beşiktaş zor deplasmandan 81-88 galip ayrılarak Royal Halı Gaziantep’e üçüncü maçındaki ilk yenilgisini tattırdı. Antep ekibi de Anaoldu Efes ve Fenerbahçe karşısında elde ettiği flaş galibiyetler sonrası ilk yenilgisini seyircisi önünde almış oldu.
Bu maçların dışında İzmir’deki Pınar Karşıyaka – Turku Konyaspor maçında da son 6.5 dakikaya 62-45 geride giren konuk ekip 3 dakikada yakaladığı 0-13’lük seriyle bitime 3 dakika kala farkı 4 sayıya kadar indirse de, devamı gelmeyince günün son geri dönüşüne imza atma şansını kaçırdı. Konya ekibi böylece üçüncü lig maçında ilk kez yenilgi yüzü görmüş oldu.

0 comments:

Yorum Gönder