6 Eylül 2014 Cumartesi

İkinci turda favoriler galip

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur bugün oynanan maçlarla başlarken bugünkü maçlarını kazanan dört takım (ABD, Slovenya, Fransa ve İspanya) çeyrek finale isimlerini yazdırdılar. Günün maçları sonunda belirlenen  iki çeyrek final eşleşmesi ABD - Slovenya ve Fransa - İspanya oldu.
Günün ilk maçında ABD Meksika karşısında zorlanmadan 86-63'lük galibiyete uzandı. Maçın favorisi olarak sahaya çıkan ve ilk çeyrekten itibaren üstünlüğünü sahaya yansıtan ABD hücumda Thompson, Curry ve Harden'ın yüzdeli şutları savunmada ise Cousins ve Davis'in bloklarıyla farkı açarken, Meksika'da 25 sayı 8 ribaund yapan Gustavo Ayon en etkili isim oldu. Meksika maçın hiçbir diliminde ABD'ye karşı direnemezken, buna ragmen ABD'yi şampiyona boyunca kaydettiği en düşük skorda tutmayı başardı. ABD'de Stephen Curry 6/9 üç sayı ile 20 sayı, 4 assist; Klay Thompson 15 sayı, 5 ribaund, James Harden 12 sayı, 4 ribaund ve DeMarcus Cousins 11 sayı, 7 ribaund, 2 blok ile karşılaşmayı tamamladılar.
 
 
Günün ikinci maçı ise Fransa ile Hırvatistan arasındaydı. İlk çeyreğinde Fransa'nın düşük şut yüzdesi nedeniyle Hırvatistan hakimiyetinde geçen maçta ikinci çeyrekle birlikte Fransız takımı Hırvatistan hücumlarını kilitlemeye başladı. İlk yarı boyunca topu bir türlü pota altına indiremeyen Hırvatlar, şutlar da girmeyince devreyi 23-22 geride kapadılar. Hentbol maçı tadında kısır bir skorla geçen ilk yarının ardından üçüncü çeyrekle birlikte oyuna ağırlığını koyan Fransa Batum'un verdiği dinamizm ile farkı açarak son çeyreğe 46-34 önde girdi. Son çeyrekle birlikte ilk kez topu pota altına indirmeyi hatırlayan Hırvatistan Tomic'in sayılarıyla farkı giderek kapatıp maçı tek topa kadar getirse de, son dakikalarda yorulan Tomic'in kenara gelmesiyle daha çok dış şutörlerine kaldı. Repesa'nın dış oyun kumarı oyunu son hücuma kadar dengede getirse de son dakika içinde Bogdanovic'in şutu girmeyince sahadan galip ayrılan taraf 69-64 ile Fransa oldu. Fransa'da Batum 14, Fournier 13, Gelabale 11 sayı kaydederken, Bogdanovic'in 27, Tomic'in 17 sayısı Hırvatlar'a yetmedi.

İkinci tur maçlarının üçüncüsünde ise Slovenya ile Dominik Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Maçın daha ikinci dakikasında en etkili ismi Garcia'nın faul problemine girmesiyle oyun düzeni bozulan Dominik buna ragmen iyi mücadeleyle oyunu başa baş götürse de, ikinci çeyrekle birlikte Slovenya ağırlığını koymaya başladı. Her ne kadar ilk yarıda Dragic kardeşlerden yeterli verim gelmese de devreyi 38-28 önde tamamlayan Slovenya son çeyreğe de 54-48 önde girdi. Final periyodunda Martinez'in gayretiyle farkı iyice kapatan Dominik skora dengeyi getirmeye çok yaklaşsa da sertleşen Slovenya savunması karşısında gerekli basketleri bulamayınca çeyrek finale yükselen ekip 71-61'lik galibiyetle Slovenya oldu ve ABD'nin çeyrek finaldeki rakibi oldu. Slovenya'da Zoran Dragic 18 sayı, 4 top çalma ile yıldızlaşırken, Goran Dragic de 12 sayı, 6 assist ile mücadele etti. Dominik'te ise Feldeine 18 sayı, 8 ribaund, Martinez ise 12 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.
Günün son maçında ise İspanya Senegal engelini zorlanmadan geçti: 89-56 Maçın ilk birkaç dakikasında direnmeye çalışan Senegal'in gücü maçın genelinde güçlü İspanya'ya direnmeye yetmedi. Yine de oynadıkları basketbolle zaman zaman güzel görüntüler sahaya koyan; özellikle ilk yarıda hücum ribaundlarındaki etkinlikleri ve üçüncü çeyrekteki direnciyle dikkati çeken Afrika temsilcisi turnuvaya ikinci turda veda etmiş oldu.İspanya böylece çeyrek finalde Fransa ile eşleşti.

0 comments:

Yorum Gönder