4 Eylül 2014 Perşembe

Dünya Kupası'nda 6. Günden Enstantaneler- 3

Dünya Kupası'nın altıncı gününde grubumuzda oynanan Finlandiya-Yeni Zellanda maçı sonrası, ikinci tura çıkmayı garantiledik!

Finlandiya 65-67 Yeni Zellanda
Yeni Zellanda, turu geçmeye garantilediği ve nefes kesen mücadelede Finlandiya'yı 67-65 ile mağlup etmeyi başardı. Bir ara farkı 18 sayıya çıktığı ancak son dakikaları inanılmaz heyecanlı geçen maçta, Finlandiya maçın sonunda yıldız oyuncusu Petteri Koponen ile iki fırsattan yararlanamayınca Filipinler'den sonra Finlandiya gibi turnuvaya renk katan bir takım daha elenmiş oldu. Finlandiya'nın elenmesinde en büyük silahları olan üç sayılık atışlarda 3/15 ile oynamaları büyük bir faktör oldu. 

Yeni Zellanda'da Hawai Üniversitesi'nde forma giyen Isaac Fotu maçı 18 sayı, 8 ribaunt ile tamamlarken takımın yıldızı Kirk Penney 4/17'lik yüzdesiyle 11 sayı, 3 ribaunt ve 3 asist üretti. Ayrıca Yeni Zellanda hem hücumda hem de savunmada neredeyse her hücumda katkı almayı başardı.

Finlandiya'da ise Gerald Lee 17 sayı, 5 ribaunt, Shawn Huff 10 sayı, 2 ribaunt, 2 top çalma ile oynarken takımın yıldızı Petteri Koponen 4/13'lük yüzdesiyle 13 sayı, 2 ribaunt ve 2 asist üretti. 

 
Günün biten diğer maçları; 

Brezilya 128-67 Mısır

0 comments:

Yorum Gönder