25 Nisan 2014 Cuma

Cimbom final serisine iyi başladı: 72-69

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisinin ilk maçında Abdi İpekçi’de ezeli rakibi Fenerbahçe’yi Konuk eden Galatasaray Odeobank rakibini 72-69 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Taraftarı önünde saha avantajını iyi kullanan sarı kırmızılılar uzun süre geride gittikleri maçın son dakikalarında etkili olarak rakiplerine Euroleague finalinde sağladıkları psikolojik üstünlüğü korumuş oldular.
 
 
 
Daha önce birkaç kez, iki takımı karşılaştırdığımızda Galatasaray’ın rakibine oranlar takım olmayı daha fazla başarmış olduğunu, set hücumları ve kurulu düzenle daha düzenli bir basketbol oynadığı belirtmiştim. Fenerbahçe ise daha çok bireysel oyunlara dayanan ve şut ağırlıklı bir basketbol sahaya yansıtıyordu. Pota altını kullanması durumunda birçok rakibine üstünlük sağlayabilecek olmalarına ragmen bu üstünlüklerini bir türlü kullanamayan sarı lacivertlilerin Euroleague finalindeki en büyük handikapı da bu olmuştu.
Bu akşamki maça ise önce Esmeral sonra da Birsel’in isabetli dış şutları Fenerbahçe’nin maça hızlı başlamasını sağladı. Sarı lacivertliler Matovic’in de skora katkıda bulunmasıyla skor üstünlüğünü uzun süre elinde tutarken, bu sayılara Nevriye ile karşılık veren Galatasaray devre sonuna girerken farkı 1 sayıya kadar indirdi: 35-36. İkinci devrede ise rüzgar biraz tersine döndü. Maça ard arda üç üç sayı isabetiyle başlayan Esmeral’in skora katkıyı kesmesi, Cappie’nin hücuma katkısının sınırlı kalması, pota altında ise Holingsvorth ve Yacoubou’yu yeterince kullanamamaları sarı lacivertlilerin sayı yükünü sadece McCoughtry ve Birsel’in omuzlarına yıktı. Galatasaray ise taraftarının da etkisiyle savunma sertliğini bir kademe daha arttırınca rüzgarın yönünü kendi lehine değiştirmesini bildi. Zellous ve Lyttle’ın sayılarıyla öne geçen Cimbom, Şebnem ve Alba’nın isabetsiz üçlük denemeleri sonrası farkı açma şansını geri teperken son saniyelerde Angel’in üçlüğüyle farkı 1 sayıya kadar indiren Fenerbahçe son hücumda maçı uzatmaya götüremeyince sahadan 72-69 galip ayrılan Galatasaray Odeobank seride 1-0 öne geçti.
Galatasaray’da Nevriye Yılmaz 15 sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olurken, Sancho Lyttle 14 sayı, 8 ribaund, 6 asist, Alba Torrens ve Shavonte Zellous 11’er sayı kaydettiler. Fenerbahçe’de ise Birsel Vardarlı ve Angel McCoughtry’nin 14’er sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder