17 Şubat 2014 Pazartesi

Genç Emircan'a yakışmadı

TBL’de günün en çekişmeli maçlarından biri de Pınar Karşıyaka – Anadolu Efes maçı oldu. Geçtiğimiz hafta kupa finalinde karşılaşan iki ekibin rövanş niteliği taşıyan mücadelesine hakem kararları damgasını vururken, Erşan Kartal ve Engin Kennerman’ın kararları salonda ortamın gerilmesine neden oldu. Bu gerginlik birkaç kez anons yapılmasına neden olurken, karşılaşmadan 4 sayı farkla 76-80 galip ayrılan taraf konuk ekip Anadolu Efes oldu.  
Maç sonrası ise sanal ortamda gereksiz bir gerginlik yaşandı. Anadolu Efes’in genç oyuncusu Emircan Koşut’un twitter’dan Karşıyaka taraftarını hedef alarak attığı tweet, yeşil kırmızılıların tepkisini çekerken; özellikle Atatürk adına atıfta bulunulması, Karşıyaka taraftarının bu konudaki hassasiyetini ve duruşunu bilen taraflı tarafsız herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Genç yıldız gelen tepkiler sonrası tweet’ini silmek zorunda kalırken, süregelen tepkilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.
 
 
Bu konuda bizim dikkatimiz çeken ise, hem fiziği, hem yeteneği ile Türk basketbolunun geleceği için önemli bir isim olarak gösterilen bir gencin, henüz basketbolunun ilk yıllarında rakip taraftarlarla bu şekilde uğraşması oldu. Konsantre olması gereken birçok şey ve oyununun geliştirmesi gereken birçok yönü varken, bu şekilde bir yanlış hareketle kendini ortaya atıp tepki çekmeyi Emircan’a hiç yakıştıramasak da gençliğine verdik. Umarız gelecekte bu şekilde davranışları tekrarlamaz ve yok yere ortamı germiş olmaz. Ve her ne kadar bu konudaki hassasiyetini anlasak da, bunu yaparken  Atatürk’e en çok sahip çıkan taraftar gruplarından biri olan, Ulu Önder’in en değerli emanetinin - annesinin semtlerinde yatmakta olduğu bir kitleye karşı amacını aşan söylemlerde bulunmaz.
 

0 comments:

Yorum Gönder