16 Ekim 2013 Çarşamba

Arena'da Kaf Kaf fırtınası esti: 90-60

Bu sezon Euro Cup'taki ilk maçında Boşnak Igokea Aleksandrovac ekibini konuk eden Pınar Karşıyaka, çok rahat bir maç sonrası sahadan 90-60 galip ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Adriyatik Ligi'ni lider tamamlayan rakibi karşısında maçı baştan sona önde götüren yeşil kırmızılılar ilk çeyreği 28-18, devreyi 43-33, üçüncü çeyreği 74-45 önde tamamlarken, bir ara farkı 39 sayıya çıkardıkları maçı 90-60 kazandılar.

Pınar Karşıyaka maça Dixon'ın sayılarıyla başlarken, sahadaki tüm oyuncuların skora katkıda bulunmasıyla oyunun hücum tarafında sıkıntı çekmedi. Dixon'un isabetli dış atışları ve Batista'nın özellikle hücum ribaundlarındaki etkisiyle üstün bir oyun sergileyen Kaf Kaf, Lyons'un zaman zaman oyun düzeninden çıktığı anlar olmasa ilk devreyi 20'li farklarla bile bitirebilirdi. İlk dakikalarda ard arda isabetler kaydeden Jorovic'in de faul problemine girmesi ardından hücum gücü iyice zayıflayan Boşnak temsilcisi, Lyons'tan gelen ard arda hatalar üzerine farkı bir ara 2 sayıya indirse de, Soner, Diebler ve Dixon'un devreyi girmesiyle devrenin sonunda tüm direncini kaybetti.
Soyunma odası dönüşü ilk yarıda vasatın üzerine çıkamayan savunmasını da sertleştiren Pınar Karşıyaka farkı giderek açmaya başladı. Final periyoduna giderken 29 sayılık farkı elde eden Kaf Kaf, bitime 3 dakika kala 88-49 önde olan taraftı. Kalan dakikalarda genç yeteneklerine yer veren yeşil kırmzılı temsilcimiz Egemen'in son saniye tipi ile karşılaşmayı 90-60 kazandı.
Pınar Karşıyaka'da 6/11 üç sayı isabeti ile 22 sayı kaydeden Robert Dixon en skorer isim olurken, Esteban Batista 14 sayı, 10 ribaund, Barış Hersek 11 sayı, 8 ribaund ve Jon Diebler de 11 sayı, 7 ribaund ile mücadele ettiler. 








0 comments:

Yorum Gönder