5 Eylül 2013 Perşembe

Eksik devlerin maçında İtalya kazandı

Grubumuzda gecenin son maçı Rusya ve İtalya arasındaydı. Hem Finlandiya karşısındaki hüsran sonrası güzel basketbola olan özlemimizi karşılama hem de sonraki rakiplerimizi izleme ümidiyle oturduk ekran karşısına. İki takımda da ciddi eksikler vardı. Hangi takımın eksiğinin oyuna daha çok etki edeceği ise maçın kaderini belirleyecekti. Her ne kadar sakatlar nedeniyle İtalyanlar daha eksik gözükse de, Ruslar da nispeten geniş kadrosunda oyunu domine edecek oyuncu eksiği çekiyordu.
Maçın başlamasıyla iki takım da göze hoş gelen bir basketbol sahaya yansıtırken, Belinelli ve Datome ile bir adım daha öne çıkan İtalya çeyreği 25-18 önde tamamladı. Yüksek yüzdeli
hücumlarla süslenen çeyrekte iki takım arasındaki en büyük fark ise bir tarafta Datome skorer kimliğiyle pota altında savaşırken, diğer tarafta Sokolov’un Shved’in akıl dolu ikramlarını hantallığıyla geri tepmesiydi. İkinci çeyrekte ise özellikle dış şutlarda etkili olan İtalyanlar, Rusya savunmasının hızlı tempoya ayak uyduramaması ve çok fazla hücum ribaundu vermesi sonrası farkı açarak devre arasına 42-29 önde girdi. Soyunma odasından Datome’nin sayılarıyla hızlı geri dönen İtalya farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Rusya’da Shved dışında skora katkı gelmezken final periyoduna 56-42’lik skorla İtalya önde girdi. Son çeyreğe son kurşunlarını atarak son bir hamle ile giren ve bir an için umutlanan Rusya’ya cevap yine Datome’den geldi. Farkı tek hanelere indiren Rusya İtalya kaptanının 5 sayısına engel olamayınca son dakikaya 72-63 geride girdi. Son dakikaya Monya’nın 5 sayısıyla giren Rusya, İtalya’nın serbest atışlardaki başarılı yüzdesi sonrası farkı daha fazla kapatamadı ve karşılaşma 76-69 İtalya üstünlüğüyle sona erdi.
Bugünkü Finlandiya maçını unutup Milli Takımımız’ın potansiyelini dikkate alacak olursak, 12 Dev Adam’ın bu iki takıma karşı pota altını etkili kullanması şart. Yarınki İtalya maçında Datome’nin şutuna engel olduğumuz takdirde İtalya pota altının bizimle başa çıkması mümkün değil. Rusya’da ise Sokolov, Savrasenko gibi isimlerin ise bizi zorlamaması gerekiyor. Fakat kısa rotasyonunda iki takıma karşı ne yapacağımız maçların kaderini belirleyecektir. Özellikle İtalya karşısında dar bir rotasyonu olan rakibi Doğuş, Sinan gibi isimlerle yıpratmalı ve Diener- Belinelli gibi isimlerin boş şut bulmalarını engellemeliyiz.  Rusya’ya karşı da Shved’i durdurduğumuz takdirde onların hücum gücünü durduracağımız açık. Hidayet, Emir, Ersan gibi isimlerin hücum yüzdelerini bulduğu takdirde ise iki takımı da yenmemek için hiçbir nedenimiz yok.
Tekrar söylüyorum. Bu yorumları bugünkü Finlandiya maçı olmamışcasına ve Tanjevic’in fantezilerini göz ardı ederek yapıyorum. İtalya karşısında Milliler’e başarılar dilerim. Turnuva bugün başlıyor.

0 comments:

Yorum Gönder