21 Ağustos 2011 Pazar

Spor Toto World Cup (İzmir) ardından -1

Litvanya’da düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi ilk hazırlık turnuvası niteliğinde katıldığımız Spor Toto World Cup 11-13 ağustos tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti. Türkiye’nin yanısıra Ukrayna, Sırbistan ve Almanya’nın katılımıyla gerçekleşen turnuvaya İzmirli sporseverlerin katılımı oldukça fazla oldu. İzmirli basketbolseverler, sıcak ağustos havasına ve hafta içi olmasına aldırmadan salonu doldurarak bir basketbol şehri olduklarını bir kez daha kanıtladılar.
Turnuva basketbol kalitesi olarak vasatın altında maçlara sahne olsa da, süprizler ve heyecanıyla izleyenleri tatmin etti. Almanya, Nowitzki ve Kaman’dan yoksun geldiği turnuvada, ilk gün Sırbistan’ı, ikinci gün de Türkiye’yi yenerek iki gün sonunda şampiyonluğunu garantiledi. Alman milli takımı özellikle savunmasıyla dikkat çekerken Nowitzki’nin yokluğunda takımın skor yükünü çeken oyuncu 15 sayı ortalamasıyla Tibor Pleiss oldu. Savunmalarıyla ilk gün Sırbistan’a, ikinci gün de millilerimize hücumda göz açtırmayan Almanlar, takıma Dirk Nowitzki ve Chris Kaman’ın da eklenmesiyle Avrupa Şampiyonası’na iddialı bir kadroyla katılacaklarını kanıtlamış oldular.
İlk günü Almanya karşısındaki sürpriz yenilgi ile kapatan Sırbistan ise sonraki günlerdeki başarılı oyuna rağmen turnuvayı ikinci sırada bitirebildi. Almanya karşısında ciddiyetten yoksun, kopuk bir oyun sergileyen, etkili Alman savunmasını aşmakta zorlanan Sırplar uzun süre farklı geride götürdükleri maçı sonlara doğru çevirmeyi başarsa da son hücumlardan yararlanamayınca maçtan 1 sayı farkla mağlup ayrıldılar. Bu yenilgi sonrası ikinci ve üçüncü günde gerçek oyunlarını sergileyen Sırplar, önce Ukrayna’yı sonra da Türkiye’yi farklı yendiler. Ukrayna karşısında, bu sezon Anadolu Efes forması giyecek olan Savanovic etkili olurken, milli takımımız karşısında da pota altını domine ederek galibiyete uzandılar. Guard’ın kadar konuş sözünü Teodosic ve Tepic önderliğindeki iyi oyunla doğrulayan Sırplar, millilerimizi İzmir seyircisinin yoğun tepkisi önünde parkeye gömdüler.
Ukrayna ile ilgili de birkaç not vermek gerekirse, muhtemelen Avrupa Şampiyonası’nda figuran olacak olsalar da, devşirme guard iki ucu keskin bıçak Brutt’un performansına bağlı olarak küçük süprizler yapabilecek kapasiteleri olduğunu söyleyebiliriz. Normalde zor olsa da Brutt’la birlikte NBA patentli yıldızlar Fesenko ve Pecherov’un da aynı zamanda başarılı olduğu bir günde Ukrayna’dan bir sürpriz bekleyebiliriz. Yoksa Almanya karşısındaki iddiasız son gün galibiyetine bakarak Ukrayna’dan birşeyler beklemek fazla iyimserlik olur...
Spor Toto World Cup’ta üçüncü olan millilerimizin değerlendirmesini ise yarın yayınlayacağım yazımın ikinci kısmında bulabileceksiniz…

0 comments:

Yorum Gönder