29 Kasım 2019 Cuma

Shane Larkin Euroleague rekoru kırdı, Anadolu Efes farklı kazandı

Turkish Airlines Euroleague'teki 11. maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Bayern Munich'i konuk eden Anadolu Efes, sahadan 104-75'lik rahat bir galibiyetle ayrıldı. Maça Shane Larkin'in muhteşem hücum performansıyla başlayan ve ilk yarıyı da 57-40 önde tamamlayan Anadolu Efes, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutarak 104-75'lik galibiyetle 11.maçında 9. galibiyetini elde etti. Anadolu Efes'te 10/12 üç sayı isabetiyle 49 sayı kaydeden Shane Larkin Turkish Airlines Euroleague sayı rekorunu kırarken, kaydettiği 10 üç sayı isabetiyle de eski Fenerbahçe'li Andrew Goudelock'ın rekoruna ortak oldu. 

Shane Larkin - Anadolu Efes - Bayern Munich

Karşılaşmanın ilk çeyreği Shane Larkin'in skorer oyunu ve Anadolu Efes'in üstünlüğüyle geçerken, Larkin 4/5 üç sayı isabetiyle maça 14 sayılık muhteşem bir giriş yaptı. İlk beşteki iki uzundan Chris Singleton'un üç sayı çizgisi dışından (2/2), Tibor Pleiss'ın ise boyalı bölgeden (4/4) yüzdeli hücumları Anadolu Efes'in skor üretiminde zorlanmamasını sağlarken, savunmadaki birkaç basit hataya rağmen ilk 10 dakika 30-22 Anadolu Efes üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İkinci çeyreğe de Sertaç Şanlı'nın sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, Vasilije Micic'in üst üste top kayıplarıyla gelen Bayern Munich sayılarına engel olamayınca 3 dakika içinde skor 35-30'a geldi. Ergin Ataman'ın molası sonrası oyuna giren Shane Larkin'in üç sayı çizgisi dışından ilk çeyrekte kaldığı yerden atmaya devam etmesi (ilk 15 dakikada 6/7 üç sayı isabeti) ve Sertaç Şanlı'nın hem hücumda hem de savunmada hatasız oynaması Anadolu Efes'in oyunun kontrolünü tekrar eline geçirmesini sağlarken, Shane Larkin'in 25 sayı - 3 asistle tamamladığı ilk yarıda rakip potaya tam 57 sayı bırakan Anadolu Efes ilk 20 dakika sonunda 57-40'lık bir üstünlük elde etti. 

Soyunma odası dönüşü ilk 3 dakikada hücum etmekte zorlanan Anadolu Efes, savunmada da Greg Monroe ve Danilo Barthel'i durdurmakta problem yaşayınca potasında 2-10'luk bir seri gördü. Ergin Ataman'ın molası ve gününde olmayan Micic'i kenara alması sonrası Shane Larkin'in sayılarıyla tekrar kendine gelen lacivert beyazlılar farkı tekrar çift hanelere çıkarırlarken, Larkin çeyreğin sonlarına doğru benche geldiğinde takımın 70 sayısından 36'ını kaydetmiş durumdaydı. Çeyreğin kalan süresinde kontrolü elden bırakmayan Anadolu Efes son 10 dakikaya da 76-58 önde girdi. 

Final periyodunda pota altından Sertaç Şanlı ile etkili olan Anadolu Efes, bu çeyreğin önemli bölümünde maçtan çok Shane Larkin'e Euroleague rekorunu kırdırmaya odaklanırken, Larkin bitime 2 dakika kala kaydettiği turnike basketle 43. sayısına ulaşarak modern Euroleague tarihinin bir maçta en fazla sayı kaydeden oyuncusu unvanını elde etti. Shane Larkin ayrıca bu rekor sonrası kaydettiği 2 üçlükle bir maçta 10 üç sayı isabeti kaydederek, 2014'te yine Bayern Munich'e karşı 10 üçlük kaydeden Fenerbahçe'li Andrew Goudelock'un rekorunu da egale etmiş oldu. 

Anadolu Efes'in 104-75'lik galibiyetinde Shane Larkin 10/12 üç sayı isabetiyle 49 sayı - 5 asist yaparak Euroleague rekorunu kırarken, Sertaç Şanlı 7/8 saha içi isabetiyle 17 sayı - 2 blok, Chris Singleton ve Tibor Pleiss da 10'ar sayıyla galibiyete önemli katkılarda bulundular. 

5 yorum:

  1. Sertaç Şanlı da 17 sayıyla kendi Euroleague kariyer rekorunu kırdı. Shane Larkin'in böyle bir performansıyla aynı güne denk gelmesi şanssızlık tabi. Unutmadan onu da tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertaç Şanlı da ekmeğini taştan çıkarıyor ve performansıyla önemli işler yapıyor. Biz de fırsat buldukça unutmuyoruz onu

      Sil
  2. Maçın özellikle son bi dakikası çok ilginçti. 43 sayılık rekor yetmedi, bir de 10 üçlük atarak üçlük rekorunu da egale etti Larkin. Hatta bir tane daha atıp rekoru kırmayı denedi ama zaman yetmedi. Maçı canlı izleyebilmek büyük ayrıcalıktı

    YanıtlaSil
  3. Ergin Ataman geçen sezon ki takımı bozmayarak önemli bir adım atmıştı. Elindeki kadroyu iyi biliyor ve kullanıyor. Larkin de açıkları kapatma konusunda usta. Vaslije Micic’in kötü olduğu dönemde takımın direncini yüksek tutuyor. Büyük yetenek!

    YanıtlaSil
  4. Shane Larkin belki de Naumoski’den sonra Efes’e gelen en iyi yabancı. Anadolu Efes’i tekrar Avrupa’da final kovalayan seviyeye çıkardı. Değerini bilmek gerekiyor.

    YanıtlaSil