1 Eylül 2019 Pazar

12 Dev Adam Dünya Kupası'na iyi başladı

FIBA Basketball World Cup 2019'daki ilk maçında Japonya ile karşılaşan Basketbol Milli Takımımız rakibini 86-67 mağlup ederek Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaptı. Maça iyi savunma ve yüzdeli hücumlarla başlayan ve henüz ilk çeyrekte çift haneli farka ulaşan 12 Dev Adam, ilk yarısını da 47-35 önde tamamladığı maçta Japonya'yı 86-67 mağlup ederek Dünya Kupası'na moralli başladı. Milliler gruptaki ikinci maçında salı günü 15:30'da ABD ile karşılacak. 

FIBA World Cup 2019 - Türkiye - Japonya

Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Milli Takımımız çaldığımız toplar ve zorlama Japonya hücumları sonrası aldığımız ribauntlar ardından gelen hızlı hücum sayılarıyla ilk 3 dakika içinde 11-3'lük üstünlüğü yakaladı. Japonya'nın topu Fazekas'a indirmekte ısrar etmesi, indiremediği noktada da düzen dışı hücumlara yönelmesi skor üretmelerine engel olurken, Cedi Osman, Melih Mahmutoğlu ve Ersan İlyasova'nın yüzdeli hücumları sonrası ilk çeyrek 28-12 üstünlüğümüzle sona erdi. 


İkinci çeyrekle birlikte Japonya'nın üç sayılık atışlarda etkili olmaya başlaması farkı 10 sayı civarına indirmelerine neden olurken, Melih Mahmutoğlu'nun inisiyatif alarak  dış şutlarıyla devreye girmesi hücumda tekrar ritmimizi bulmamızı sağladı. Kenardan gelen ve ilk hücumunda Watanabe'nin bloğuyla durdurulan Furkan Korkmaz'ın akabinde Japonya potasına yaptığı iki estetik smaç farkın tekrar 15 sayı üzerine çıkmasını sağlarken, çeyrek sonunda Rui Hachimura'nın Ersan üzerinden kaydettiği 4 sayı sonrası soyunma odasına 47-35'lik Türkiye üstünlüğüyle gidildi.   

Soyunma odası dönüşü Japonya pota altında Fazekas'la sayılar bulup maça tutunmaya çalışsa da, tecrübeli pivotun "yaşı itibariyle" devamlılığı kısıtlı olunca Japonya hücumları yine tıkanmaya başladı. Savunmamızın da geri adım atmamasıyla Japonya bu çeyrekte bulduğu sayıların çoğunu serbest atış çizgisinden bulabilirken, Millilerimiz önce Ersan, ardından da Cedi'nin bulduğu sayılarıyla farkı açıp son 10 dakikaya 67-49 önde girdi. Bu çeyrekte özellikle kısalarımızın rakip savunmayı ilk adımda rahatlıkla geçip potaya kolayca gittiklerini, aynı zamanda topun iyi ve hızlı paylaşılması sayesinde rakip savunmanın dengesini kolayca bozabildiğimizi gözlemledik. 

Final periyoduna Watanabe ve Tanaka'nın sayılarıyla başlayan Japonya, bizim de hücumda zorlama tercihlerimiz sonrası skor bulmakta zorlanmamızla 2 dakika içinde farkı 14 sayıya indirdi: 67-53. Japonya'nın kısa süreli ümitlenmesine savunma sertliğini arttırarak cevap veren 12 Dev Adam, hücumda da Buğrahan Tuncer ve Ersan İlyasova'nın sayı ve asistleriyle son 4 dakikaya girerken farkı tekrar 20 sayı üzerine çıkardı: 76-55. Kalan süredeki rehavet Japonya'nın farkı az da olsa kapatmasını sağlasa da, maç sonunda sahadan 86-67 galip ayrılan millilerimiz Dünya Kupası'na önemli bir galibiyetle başlamış oldu. 

Milli Takımımızda Ersan İlyasova 19 sayı - 10 ribauntla double-double yaparken (FIBA 1 tipini takım istatistiği olarak yazdığından maç sonu 17-9 olarak gözüküyordu), Melih Mahmutoğlu 17 sayı - 3 ribaunt, Cedi Osman 12 sayı, Furkan Korkmaz 10 sayı - 3 ribaunt, Semih Erden 8 sayı - 7 ribaunt ve Buğrahan Tuncer de 7 sayı - 7 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Milliler takım halinde de 43-27 ribaunt, 22-13 asist üstünlüğü sağlarken, Wilbekin'in yokluğunda üzerine önemli bir görev düşen Doğuş Balbay da 2 sayı - 6 ribauntunun yanında 8 asistle üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmış oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder