5 Şubat 2019 Salı

Avrupa liglerinin namağlupları

Avrupa basketbol liglerinde sezonların ikinci yarıları başlarken, Play-off'ta avantajlı yer kapma savaşı da giderek kızışıyor. Takımlar kazandıkları her galibiyetle Play-Off yarışında ekstra saha avantajı peşinde koşarlarken, bazı takımlar için bu endişe neredeyse yok denecek kadar az. Aynı zamanda Turkish Airlines Euroleague'te de mücadele eden ve yakından takip ettiğimiz Panathinaikos ve Bayern München kendi liglerinde henüz yenilgi yüzü görmezlerken, zirve yarışında da giderek tek başlarına kalma yolunda ilerliyorlar. 

Avrupa liglerinin namağlupleri: Bayern Munchen - Panathinaikos

Namağlup liderlerden Bundesliga lideri Bayern München en yakın rakipleri EWE Baskets Oldenburg ve ALBA Berlin ile 4 maçlık bir fark yakalamış durumda. Bu durum Bayern'in Play-Off finallerine kadar saha avantajını elinde tutması, hatta finalde bile saha avantajına sahip takım olmasının çok büyük bir ihtimal olduğunu gösteriyor. Komşu Yunanistan'da ise Panathinaikos Olympiacos'un 1 galibiyet önünde namağlup liderlik koltuğunda oturmakta. Üçüncülüğü paylaşan Promitheas, AEK ve Peristeri'nin 5'er mağlubiyetlerinin olması Pana'ya da final yolunda önemli bir avantaj verirken, Olympiacos'la oynayacakları rövanş maçı, final serisinin ev sahibini belirler ölçüde olacak. 


Tabi Avrupa'nın tek namağlup takımları Panathinaikos ve Bayern München değil. Bu iki üst düzey ligi bir kenara bıraktığımızda Avrupa'nın diğer liglerinde henüz bileği bükülememiş olan namağlup takımlar da aşağıdaki gibi sıralanmış durumda:

Çekya NBL - CEZ Nymburk (23-0)
Karadağ Erte Liga - Lovcen (10-0)
Kosova Superliga - Prishtina (16-0)
Azerbaycan - AZTOP (5-0)

2 yorum:

  1. Panathinaikos'un serisi Oly maçına kadar sürer, Play-Off finalinde de Oly alır şampiyonluğu. Çok heveslenmesinler.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten güzel gidiyordu sağlık olsun ne diyelim

    YanıtlaSil