2 Aralık 2018 Pazar

Manolya Kurtulmuş Adana'ya nefes aldırdı

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde forma giyen genç oyuncularımızdan biri olan Manolya Kurtulmuş Gündoğdu Adana Basketbol forması altında başarılı performansıyla dikkat çekerken, son olarak takımının Kırçiçeği Bodrum karşısında aldığı farklı galibiyetteki istatistikleriyle de galibiyette önemli rol oynayıp fark yaratan isim oldu. Sezon başından beri yedinci maçında ikinci galibiyetini alan Gündoğdu Adana Basketbol'un rakibini 95-73 mağlup ederek rahat bir nefes aldığı maçta 24 dakika süre alan Manolya 3/7 üç sayı, 5/7 iki sayı, 4/4 serbest atış isabetiyle 23 sayı kaydedip en skorer isim olurken, 3 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma istatistikleriyle de galibiyetin mimarlarından oldu. 

Manolya Kurtulmuş - Gündoğdu Adana Basketbol

Daha önce altyapı milli takımlarında da izlediğimiz ve o yaş gruplarında öne çıkan birçok yaşıtının aksine yaşı ilerledikçe her geçen gün basketbolunu bir üst seviyeye taşıyan 1998 doğumlu Manolya, bu sezon Adana ekibinde önemli süreler almaya başlamış; İzmit Belediyespor karşısındaki 5 sayı - 12 asist - 8 ribaunt, Fenerbahçe karşısındaki 10 sayı, OGM Ormanspor karşısındaki 17 sayılık performanslarıyla dikkat çekmişti. Geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında da 12 sayı - 6 ribaunt - 4 top çalmalık bir performans sergileyen Manolya, dünkü performansıyla birlikte sezon ortalamasını 7 maçta 10.4 sayı - 3.6 ribaunt - 3.1 asist - 2.3 top çalmaya taşıdı. 16/38'lik bir üç sayı isabetiyle %42'lik bir yüzde yakalayan genç forveti yakın zamanda milli takımımızda da izleyeceğimizden şüphemiz yok.

2 yorum:

  1. maçta 24 dakika süre almasına rağmen yaptıkları işler bu sürenin çok çok üstünde baya başarılı bulduğum bir genç yetenek.

    YanıtlaSil
  2. Blog siteniz çok başarılı , takibe aldım.

    Bende sizi beklerim zanaa00.blogspot.com

    YanıtlaSil